MichałMielno Napisano 21 Luty 2021 Share Napisano 21 Luty 2021 Znalazłem skamieniałość w Mielnie, zachodniopomorskie. Moim zdaniem jest to amonit lub ślimak z ordowiku. Może to też być głowonóg. Dziękuję za każdą identyfikację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MichałMielno Napisano 27 Marzec 2021 Autor Share Napisano 27 Marzec 2021 Moim zdaniem jest to raczej jakaś skamielina. Możliwe że są to drążenia w osadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 27 Marzec 2021 Share Napisano 27 Marzec 2021 Albo skamieniałe bączki zakopanej w mule prehistorycznej flądry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 7 Grudzień 2022 Share Napisano 7 Grudzień 2022 (edytowane) 5 min. przy kupce żwiru + "zboczenie". Te kuleczki takie mało naturalne. To skamielinka? Edytowane 7 Grudzień 2022 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 27 Styczeń 2023 Share Napisano 27 Styczeń 2023 Ślimak i koralowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 27 Styczeń 2023 Share Napisano 27 Styczeń 2023 Karpik dużo masz jeszcze tego żwiru? Trochę Ci zazdroszczę, ja muszę poczekać do wiosny. to z ostatniego wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 27 Styczeń 2023 Share Napisano 27 Styczeń 2023 A teraz pytanie dla bardziej wtajemniczonych: co to jest? Koral? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 27 Styczeń 2023 Share Napisano 27 Styczeń 2023 43 minuty temu, MonikaNJ napisał: A teraz pytanie dla bardziej wtajemniczonych: co to jest? Koral? Poszukaj w jamochłonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 27 Styczeń 2023 Share Napisano 27 Styczeń 2023 20 minut temu, karpik napisał: Poszukaj w jamochłonach Zobacz- koralowiec Tarbellastraea. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 27 Styczeń 2023 Share Napisano 27 Styczeń 2023 17 minutes ago, karpik napisał: Zobacz- koralowiec Tarbellastraea. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 27 Styczeń 2023 Share Napisano 27 Styczeń 2023 (edytowane) 23 minuty temu, MonikaNJ napisał: Dziękuję Nie ma za co. Zawsze jak czegoś szukam w necie to się śmieje, że takie coś przecież widziałem... Mam wrażenie, że jakby człowiek się na tym dobrze znał, to co 10 "kamyk" to dające się zaszeregować "coś" Np. https://kamuszki.blogspot.com/ Edytowane 27 Styczeń 2023 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 9 Luty 2023 Share Napisano 9 Luty 2023 5 min przy kamykach. Szykuje się na zabawę. Pod oczyszczalnie ekologiczną potrzebuję parę ton żwiru na drenaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 9 Luty 2023 Share Napisano 9 Luty 2023 3 hours ago, karpik napisał: 5 min przy kamykach. Szykuje się na zabawę. Pod oczyszczalnie ekologiczną potrzebuję parę ton żwiru na drenaż. to jedno rostrum belemnita to całkiem ładnie zachowane. Parę ton żwiru- ale fajna zabawa zazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 14 Marzec 2023 Share Napisano 14 Marzec 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 15 Marzec 2023 Share Napisano 15 Marzec 2023 No dobra , drażnij się ze mną ; po świętach jadę nad "mój strumień" i wtedy się policzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 17 Marzec 2023 Share Napisano 17 Marzec 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 4 Kwiecień 2023 Share Napisano 4 Kwiecień 2023 5 ton żwiru poszło w ziemię bez przejrzenia bo musiałem wozić prosto do rowu Na pocieszenie dokupiłem 2 tony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 4 Kwiecień 2023 Share Napisano 4 Kwiecień 2023 Starczy na dziś bo już szaro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 MonikaNJ Napisano 5 Kwiecień 2023 Share Napisano 5 Kwiecień 2023 coraz bliżej święta a po świętach jadę nad strumyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 12 Kwiecień 2023 Share Napisano 12 Kwiecień 2023 Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 12 Kwiecień 2023 Share Napisano 12 Kwiecień 2023 Jakaś skamieniała skóra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 1 Maj 2023 Share Napisano 1 Maj 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 6 Maj 2023 Share Napisano 6 Maj 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 31 Maj 2023 Share Napisano 31 Maj 2023 (edytowane) Edytowane 31 Maj 2023 przez karpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 10 Lipiec 2023 Share Napisano 10 Lipiec 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
MichałMielno
Znalazłem skamieniałość w Mielnie, zachodniopomorskie. Moim zdaniem jest to amonit lub ślimak z ordowiku.
Może to też być głowonóg.
Dziękuję za każdą identyfikację
49 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi