drag47 Posted April 10, 2004 Author Share Posted April 10, 2004 Czy można kupować coś na aukcji ebay mieszkając w Polsce?Jeśli tak to jak się tam zalogować?Jest ktos kto dobrze zna niemiecki i ma ochotę mi pomóc?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 10, 2004 Share Posted April 10, 2004 Kupowac mozna niezaleznie gdzie sie mieszka. Problem jest z czasami z płatnoscia za towar. Niektórzy sprzedawcy zyczą sobie np. poprzez Paypal, który nie działa w Polsce.Zalogować sie mozesz, tylko nie wiem jak to zrobic bez karty kredytowej. Podobno mozna. Ja wpisałem swoja starą kartę i zadziałało. jaknie znasz niemieckiego a znasz angielski, a chcesz być zarejestrowanym w niemieckim Ebayu to po prostu zarejestruj się w angielskim, a kupuj w niemieckim. Twoje dane tam tez będą dostępne. zmień tylko ebay.com na ebay.de i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
drag47 Posted April 11, 2004 Author Share Posted April 11, 2004 Już niby się zarejestrowałem ale niewiem jak dokończyć rejestrację?Przysłali mi coś na mój email ale niebardzo wiem co tam jest napisane?Co mam robić?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanshin Posted April 11, 2004 Share Posted April 11, 2004 Kliknij na link zawart w mailu.To dokończy rejestrację.pzdr:(Sanshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
drag47 Posted April 12, 2004 Author Share Posted April 12, 2004 Mam tam kilka rużnych linków ale niewiem który mam kliknąć.Może mógłbym ci to przesłać a ty powiesz mi co z tym zrobie?Pozdrawiam i dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
sanshin Posted April 12, 2004 Share Posted April 12, 2004 wyślij na moja poczte toą swiadmość co dostałęs od ebay a ja powieniem coś poradzić(jeste zarejestrowany na ebay)pzdrSanshin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzak Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 Witam!A co można zrobic aby się zarejestrować nie mając karty kredytowej? Kupując towar mogę przeciez wpłacić pieniądze na konto sprzedającego, sprzedając - może na moje konto wpłacić kupujący...Czy ktoś wie jak obejść się" bez karty?Pozdrawiam!Zwierzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 Karta jest potrzebna jako identyfikacja i ewentualne zabezpieczenie przed przekretami w przypadku jak nie masz dobrego" adresu email (aol, msn itp). Chyba nie da sie zarejestrowac na ebayu bez karty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzak Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 Pomsee jak sądzisz, czy podanie numeru karty jest bezpieczne? Bo w ostateczności można założyć sobie konto nawet jak się nie ma kasy. Np Inteligo chyba od razu daje kartę...Zwierzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 Tu nie chodzi o moje prywatne zdanie tylko zasady jakie obowiazuja na eBay - u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwierzak Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 No cóż... Trzeba sobie będzie założyć konto. Może kiedys coś tam wpłynie :-)Pozdrawiam!Zwierzak Link to comment Share on other sites More sharing options...
past Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 jak ja rejstrowałem sie na ebay to nie potrzeban była karta , karta potrzebna jest do płatności w paypal-- który i tak nie obejmuje Polski po kilku przekrętach Rosjan . Podobno od maja się ma to zmienić. Na ebay można płacić poprzez money transfer - ale przedpłacasz i ryzykujesz ponadto kosztuje to około 10 USD Link to comment Share on other sites More sharing options...
pomsee Posted April 22, 2004 Share Posted April 22, 2004 Zwierzak aby rozwiac watpliwosci sprobuj sie zarejestrowac i dowiesz sie wtedy co eBay obecnie wymaga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.