mkduch Napisano 3 Listopad 2020 Napisano 3 Listopad 2020 witam w pracy dziś wyskoczył taki oto pocisk długość 30 cm da rade na podstawie tego go zidentyfikować? znalezisko oczywiście zgłoszone
nurek79 Napisano 3 Listopad 2020 Napisano 3 Listopad 2020 W tym samym kształcie chodziły bomby SD 1. Dokładne wymiary gdybyś dał było by łatwiej.
mkduch Napisano 3 Listopad 2020 Autor Napisano 3 Listopad 2020 niestety nie mierzyłem dokładnie miarke jak położyłem obok to było mniej więcej 25-30 a przy zapalniku ok 8-9 szer ale to tylko mniej więcej
mkduch Napisano 3 Listopad 2020 Autor Napisano 3 Listopad 2020 ciekawy sposób policja miała na zabezpieczenie tego ,nakryli to paletą i odjechali
bialawy Napisano 3 Listopad 2020 Napisano 3 Listopad 2020 Teraz policjanci potrzebni do zabezpieczania zablokowanych ulic (czyt. spisywaniu uczestników protestów) i do kontroli osób na kwarantannie więc nie na głowie im zabezpieczanie czynne. Ja nie raz na budowach musiałem zgłaszać niewybuchu i generalnie zawsze patrol czekał na przyjazd kawalerii (czyt. saperów). Raz nawet czekałem na przyjazd niebieskich 2godz bo jak się okazało wiedzieli że będą całą noc pilnować radzieckiego granatu moździeżowego ok120mm więc jadąc na miejsce zrobili zapasy na nocne czuwanie (czyt. zakupy duuużej ilości prowiantu). Różnie to zabezpieczanie wygląda Pozdrawiam
mkduch Napisano 3 Listopad 2020 Autor Napisano 3 Listopad 2020 ta kawaleria wpadła zabrała złoma przeszukali może metr na metr obok urwipałki i pojechali
Pytanie
mkduch
witam w pracy dziś wyskoczył taki oto pocisk długość 30 cm da rade na podstawie tego go zidentyfikować? znalezisko oczywiście zgłoszone
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.