Mcsudi Napisano 29 Sierpień 2020 Napisano 29 Sierpień 2020 Witam, Wpadł mi w ręce taki oto zawór, który jak wynika ze wstępnych ustaleń montowany był w niemieckich samolotach produkowanych od roku 43’. Czy po widniejących numerach jest szansa na ustalenie z jakiego konkretnie modelu pochodzi ?
Luckey13 Napisano 29 Sierpień 2020 Napisano 29 Sierpień 2020 Wychodzi, że z samolotu Messerschmitt BF 109 i wielu innych, przynajmniej tak jest tu napisane. https://www.deutscheluftwaffe.de/fl-xxx-zweiwegehahn-scheibenspuelhahn-1943
Mcsudi Napisano 29 Sierpień 2020 Autor Napisano 29 Sierpień 2020 Też trafiłem na tą stronę, ale miałem cichą nadzieję, że te numery seryjne może coś więcej powiedzą.
Pytanie
Mcsudi
Witam,
Wpadł mi w ręce taki oto zawór, który jak wynika ze wstępnych ustaleń montowany był w niemieckich samolotach produkowanych od roku 43’. Czy po widniejących numerach jest szansa na ustalenie z jakiego konkretnie modelu pochodzi ?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.