Metsky Napisano 14 Sierpień 2020 Share Napisano 14 Sierpień 2020 Witam wszystkich :) Kilka dni temu, widziałem jak ktoś(podobno z Muzeum z Tomaszowa) szukał/wydobywał z rzeki resztki "transportera opancerzonego???"(nie wiem dokładnie jaki to był sprzęt i gdzie się teraz znajduje - stąd mój wpis na forum, chciałbym dowiedzieć się nieco więcej), w pobliżu dawnego wiszącego mostu i przeprawy przez Pilicę we wsi Przewóz o wskazanej lokalizacji na mapie dotyczącej Pojazdu nr 1. Zainspirowany tym wydarzeniem i rozmowami z miejscowymi na temat tego transportera(oraz innego sprzętu wyciąganego w latach 90-prawdopodobnie w drugiej połowie, którego ogólna lokalizacja jest wskazana na mapie nr 2), chciałem spytać czy ktoś ma jakieś dokładniejsze informacje na ten temat? Mapa z zaznaczeniem lokalizacji pojazdów: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1uB9mwXntkxKdqL0U8KyGTjC4f3T5Ud_7&usp=sharing Pojazd nr.1 jest potwierdzony na 100% wg. relacji mieszkańców i naocznych świadków. Pojazd nr 2 niepotwierdzony, informacje są oparte o wspomnienia małej wtedy dziewczynki. Kilka dni temu byłem w Skansenie Rzeki Pilicy(POLECAM!) gdzie miał się znajdować wydobyty sprzęt, aczkolwiek zostałem wprowadzony w błąd, bo Panowie w Muzeum niestety nic nie słyszeli o tych akcjach wydobywczych w tym rejonie. Dziękuję za wszelkie informacje i Pozdrawiam serdecznie! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 15 Sierpień 2020 Share Napisano 15 Sierpień 2020 Pewnie jakiś nielegał grasował na pancernym żerowisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Sierpień 2020 Share Napisano 15 Sierpień 2020 No to widziałeś to osobiście i nie wiesz nic więcej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 15 Sierpień 2020 Share Napisano 15 Sierpień 2020 Też tak może być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.