Byle kto Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Witam, chcę się zapytać czy Niemcy wydawali przed lub podczas wojny chlebak m31 bez mocowań na pasek?
Byle kto Napisano 1 Kwiecień 2020 Autor Napisano 1 Kwiecień 2020 Wszystko oprócz tego się zgadzało. Może to jakiś model przejściowy między zwykłym m31 a wersją z 44 roku.
Edmundo Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 Panowie ale chlebaki tego wzoru były użytkowane także przez Nationale Volksarmee i inne formacje zmilitaryzowane NRD. Czy w początkach istnienia ówczesnej RFN produkowano chlebaki tego wzoru dla formacji zmilitaryzowanych n.p. Bundesgrenschutzu tego na 100 % nie wiem ale zapewne tak, a więc to może chlebak z wczesnego okresu istnienia NRD lub RFN. Są na tym chlebaku jakieś sygnatury ?
bjar_1 Napisano 2 Kwiecień 2020 Napisano 2 Kwiecień 2020 Dlatego pytałem o foto. Choć wojennej produkcji też się trafiają, choć b. rzadko.
Byle kto Napisano 2 Kwiecień 2020 Autor Napisano 2 Kwiecień 2020 Narazie znajomy dał takie zdjęcia skóra na paskach jest naturalna.
Pytanie
Byle kto
Witam, chcę się zapytać czy Niemcy wydawali przed lub podczas wojny chlebak m31 bez mocowań na pasek?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.