su7791 Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Witam. Jak w temacie.Skłaniam się do wzoru 29 ale mogę się mylić. Czy może mi też ktoś wytłumaczyć różnicę między wz.28 a 29 (nie chodzi mi o rozkaz),różnice w budowie jakieś? Cały jest on(bagnet) ciemny,mógł on być perkeryzowany czy to tylko nalot?Na "żywo"bardziej błyszczy niż przedstawiają zdjęcia. Z góry dziękuję za pomoc.
su7791 Napisano 1 Kwiecień 2020 Autor Napisano 1 Kwiecień 2020 Dziękuję. Kolega poprawił mój błąd pisowni czy też potwierdził że jest to bagnet parkeryzowany?
Czlowieksniegu Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Poprawił błąd... na chemii się nie znam, choć ten wygląda, jakby ktoś go sprayem potraktował, choć trzeba przyznać, że profesjonalnie
wz.69 Napisano 1 Kwiecień 2020 Napisano 1 Kwiecień 2020 Roznica jest tylko jedna: oslona ogniowa. wz 28 "uproszczony" czyli wz29 jest bez oslony ogniowej. Nazwa wz 29 jest synonimem wzoru uproszczonego bez oslony ogniowej. Jezeli bagnet ma oslone ogniowa to wz28. Jezeli bez oslony ogniowej to wz29.
Pytanie
su7791
Witam.
Jak w temacie.Skłaniam się do wzoru 29 ale mogę się mylić.
Czy może mi też ktoś wytłumaczyć różnicę między wz.28 a 29 (nie chodzi mi o rozkaz),różnice w budowie jakieś?
Cały jest on(bagnet) ciemny,mógł on być perkeryzowany czy to tylko nalot?Na "żywo"bardziej błyszczy niż przedstawiają zdjęcia.
Z góry dziękuję za pomoc.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.