kazioW24 Napisano 23 Luty 2020 Napisano 23 Luty 2020 Nie mogę nic znaleźć ,gdzie były odlewane.Są w internecie podobne z datami 1927 wielkość 14,mój jest 13 nie ma daty,przypuszczam że II RP.
bjar_1 Napisano 23 Luty 2020 Napisano 23 Luty 2020 Podejrzewam PRL, wtedy w każdym większym mieście z przemysłem metalowym była "Spółdzielnia Pracy Metalowiec".
kazioW24 Napisano 23 Luty 2020 Autor Napisano 23 Luty 2020 Raczej nie,te co są w necie mają dodaną datę 1927r,tu jej nie zrobili w formie,ale kolor mosiądzu jak i wykonanie to nie jest prl.Latam po jarmarkach i giełdach od 30 lal,mam i miałem dużo dzwonów,ale tak sygnowanego jeszcze nie miałem.A i ze stoczni nie trafiłem takiego te co były miały syg.dobijane ,nie miały oznaczeń wielkość ,były z innego stopu.W necie są chyba tylko dwa oba były datowane na IIRP.
Pytanie
kazioW24
Nie mogę nic znaleźć ,gdzie były odlewane.Są w internecie podobne z datami 1927 wielkość 14,mój jest 13 nie ma daty,przypuszczam że II RP.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.