SNOOK3R Napisano 22 Luty 2020 Share Napisano 22 Luty 2020 Dzień dobry. Zwrócił się do mnie znajomy abym powiedział mu co to jest za moneta. Niestety poległem. Czy ktoś z Was spotkał się z taką albo da wskazówki gdzie szukać? Średnica ok. 20mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Luty 2020 Share Napisano 22 Luty 2020 ale chyba reprodukcja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNOOK3R Napisano 22 Luty 2020 Autor Share Napisano 22 Luty 2020 6 minut temu, Tyr napisał: ale chyba reprodukcja... Też mi to chodziło po głowie, ale to jest moneta wyorana z ziemi przez rolnika. ( Nie nie wykrywacz czy inne temu podobne, po prostu wyorana ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Luty 2020 Share Napisano 22 Luty 2020 No to ładny z tego rolnika wyorywacz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SNOOK3R Napisano 22 Luty 2020 Autor Share Napisano 22 Luty 2020 15 minut temu, Barbapapa napisał: ale to w kółku nie jest "z epoki" To jest kolejna zagadka. P.S. - moneta była czyszczona - nie przez mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 22 Luty 2020 Share Napisano 22 Luty 2020 To nie jest zagadka tylko oznaczenie kopii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Landszaft Napisano 23 Luty 2020 Share Napisano 23 Luty 2020 Jest to kopia monety. Ostatnio na obozowisku flambergowców znalazłem takiego rzymka https://coinquest.com/cgi-bin/cq/coins.pl?coin=14627 . W Wielkiej Brytani jest kilka firm produkujących masowo kopie różnych monet z epokimonet po 2-3 funty za szt do sprzedaży na obiektach turystycznych . Z uwagi że monety są wykonane na podstawie oryginału i metale użyte czasami te same co w oryginale to muszą każdą sztukę "puncować" swoim skrótem producenckim "wymóg prawny UK jak sie produkuje kopie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.