siwy_49 Napisano 20 Grudzień 2019 Napisano 20 Grudzień 2019 Witam. Bardzo proszę o identyfikację i jakieś info. Wysokość 32cm, materiał kamionka.
Tyr Napisano 21 Grudzień 2019 Napisano 21 Grudzień 2019 Na pewno na podstawie obrazu "BONAPARTE NA MOŚCIE POD ARCOLE". Malarz Baron Antoine-Jean Gros. Postaraj się rozczytać twórce może coś więcej...
siwy_49 Napisano 21 Grudzień 2019 Autor Napisano 21 Grudzień 2019 Jak dojdzie do mnie to będę mógł coś więcej. Na razie mam tylko te zdjęcia
Mcsudi Napisano 6 Styczeń 2020 Napisano 6 Styczeń 2020 https://m.lauritz.com/en/auction/skulptur-napoleon/i1995505/?ver=3chttp://www.artnet.com/artists/bust-of-napolean-as-general-ac-BSGWybkLYDOzzYGr7Pwwpw2 „ This regal terracotta bust of Napoleon Bonaparte after J. Stein captures the legendary future Emperor as a young general, with youthful promise and decisiveness clearly portrayed in his unlined features. His portrayal here is notably different from the short-haired Emperor seen in later Napoleonic imagery, capturing him instead as Antoine-Jean Gros had in his celebrated General Bonaparte on the Bridge at Arcole, 17 November, 1796. Handsome and brave, this Napoleon represents the conquering military hero of his early campaigns. The sculptor deftly captures the young general’s heroic spirit, with his tense expression emphasizing his fearless determination. „ Autor Carl Stenders zmarł w 1902 roku więc data 1899, która widnieje jest pewnie datą wykonania.
siwy_49 Napisano 3 Styczeń 2020 Autor Napisano 3 Styczeń 2020 Dotarło do mnie popiersie. Od tylu widoczna sygnatura producenta. Firmę ustalilem, pytanie w jakich latach powstał i co oznacza napis i data na boku.
siwy_49 Napisano 7 Styczeń 2020 Autor Napisano 7 Styczeń 2020 Dzięki wielkie za pomoc. Chyba całkiem fajny fant
Pytanie
siwy_49
Witam. Bardzo proszę o identyfikację i jakieś info. Wysokość 32cm, materiał kamionka.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.