monczinio Napisano 19 Grudzień 2019 Napisano 19 Grudzień 2019 Mam taki eksponat po dziadku, nie wiem czym to w zasadzie jest, poza oczywistym że jest to ostrze z jelcem z rękojeścią z rogu jak mniemam. Na ostrzu widnieje punca coś ala waga. Chciałbym wiedzieć co to za przedmiot. Aktualnie nie mam innych zdjęć.
monczinio Napisano 23 Grudzień 2019 Autor Napisano 23 Grudzień 2019 Wow, dziękuję za te informacje, ciekawe!
pawel_breslau Napisano 19 Grudzień 2019 Napisano 19 Grudzień 2019 Moim zdaniem kord myśliwski. Pozdrawiam. Paweł
toyotomi Napisano 19 Grudzień 2019 Napisano 19 Grudzień 2019 Czołem. Nabicie producenckie to fragment puncy manufaktury - Alex Coppel ze Solingen Ale sam kord myśliwski - na produkcję Alexa Coppel'a nie wygląda. No chyba że jakaś reklamowa sztuka, albo jeden z serii kordów - jak to mówią - po cenie. pzdr. stani
Pytanie
monczinio
Mam taki eksponat po dziadku, nie wiem czym to w zasadzie jest, poza oczywistym że jest to ostrze z jelcem z rękojeścią z rogu jak mniemam. Na ostrzu widnieje punca coś ala waga. Chciałbym wiedzieć co to za przedmiot. Aktualnie nie mam innych zdjęć.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.