Krzysztof7 Napisano 9 Październik 2019 Napisano 9 Październik 2019 Witam proszę o pomoc w identyfikacji płaszcza mundurowego. Na kieszenie widoczna jest data 1953. Reszty punc nie udało mi sie odnaleźć ze wzgledu na fatalny stan płaszcza. Na kołnierzyku i rękawach fioletowe obszycie. Proszę o pomoc w identyfikacji.
Krzysztof7 Napisano 9 Październik 2019 Autor Napisano 9 Październik 2019 Obszycia pagonów. Podejrzewam,że płaszcz mógł należeć do kolejarza, ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć poglądowych w internecie. Jeśli ktoś byłby skłonny podesłać link ze zdjęciami podobnego płaszcza, byłbym bardzo wdzięczny.
Krzysztof7 Napisano 9 Październik 2019 Autor Napisano 9 Październik 2019 Występuje tutaj jeden rząd guzików.
pawel_breslau Napisano 10 Październik 2019 Napisano 10 Październik 2019 Moim zdaniem https://www.google.com/search?q=płaszcz+wz+48&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=JFPtDnzMKTidqM%3A%2CNQLuVmxjJi6QGM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kTSWJFGxlthDO1vmeQd51egHFezBA&sa=X&ved=2ahUKEwjk-frT-JDlAhVIasAKHe8tBaIQ9QEwAXoECAgQBg#imgrc=JFPtDnzMKTidqM Ale barwy broni Ci nie podpowiem, są zapewne mądrzejsi w tym temacie. Pozdrawiam. Paweł
kolo83 Napisano 10 Październik 2019 Napisano 10 Październik 2019 Owszem, były płaszcze kolejowe tego wzoru (osobiście taki posiadałem), ale bez tych amarantowych wstawek. Jeżeli już kolej, to może jest to płaszcz SOK (Służba Ochrony Kolei), a jeżeli nie, to może Straż Pożarna. Nie posiada on żadnych guzików? To by wyjaśniło sprawę na 100% Jeżeli PKP to będzie SOK.
Pytanie
Krzysztof7
Witam proszę o pomoc w identyfikacji płaszcza mundurowego. Na kieszenie widoczna jest data 1953. Reszty punc nie udało mi sie odnaleźć ze wzgledu na fatalny stan płaszcza. Na kołnierzyku i rękawach fioletowe obszycie. Proszę o pomoc w identyfikacji.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.