Młody duchem Napisano 16 Wrzesień 2019 Share Napisano 16 Wrzesień 2019 bez zbędnych komentarzy - zobaczymy co wymyślicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody duchem Napisano 16 Wrzesień 2019 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2019 Wykręcamy zatem szczęśliwy numerek....i odpowiadajcie jakbym nic nie wiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 27 Wrzesień 2019 Share Napisano 27 Wrzesień 2019 Zdjęcie marnej jakości. SS- Panzer Aufklärungs Abteilung 11, Berlin, Friedrichstraße, 02/05/1945. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merten Napisano 27 Wrzesień 2019 Share Napisano 27 Wrzesień 2019 Czy ja dobrze widzę? Czyżby leIG na holu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody duchem Napisano 28 Wrzesień 2019 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2019 MJ: dzięki za foto... Tego typu zdjęcie powoduje u mnie szalone rozterki: 2 w 1... Z jednej strony prawdopodobnie /11: uchwyt na błotniku pod bęben z przewodem, coś co wygląda jak zwój kabla na burcie - czyli /11 zupełnie możliwy. Z drugiej strony działko na holu - i to być może jeszcze to co być powinno dla /4.....leIG..Niemniej ten typ jest chyba bardzo mało prawdopodobny. To już ausf D a te często wykorzystywano jako ciągniki do różnego typu dział w zależności od potrzeb Tu inne ujecie tego samego..: oo..jeszcze mam "z trzeciej strony" - zwykłe /1, coś woziło na błotniku, podpięto leIG.. Bądź tu mądry i pisz wiersze....nie wiadomo do której szufladki to włożyć... Moje osobiste wskazanie: 251/11 ausf D z podpiętym działem.. Znajdziecie Koledzy inne argumenty? /np. zestawienie uzbrojenia dla tej jednostki,..Mer?/ Kaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 28 Wrzesień 2019 Share Napisano 28 Wrzesień 2019 Trzeci pluton w 5./ SS Panzer Aufklärungs Abteilung 11 był plutonem lekkich dział piechoty. 251/11 w nowej roli, tylko poziom rozterek @MD większy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody duchem Napisano 28 Wrzesień 2019 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2019 tak..znacznie większy:)) pewnie zostanie 251/11 z podczepionym leIG... A zdjęcie mam:)) jakoś przegapiłem.. wygląda na trzecie do zestawu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.