Tadek1 Napisano 11 Sierpień 2019 Share Napisano 11 Sierpień 2019 Witam! Mieszkam niedaleko miejscowosci Wiazowna. Ostatnio przypadkiem usłyszałem o zatopionym czołgu w miejscowości Zakręt. Czy może jeszcze ktoś coś słyszał w tym temacie? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 11 Sierpień 2019 Share Napisano 11 Sierpień 2019 Popytaj w okolicy może dowiesz się czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topick Napisano 21 Sierpień 2020 Share Napisano 21 Sierpień 2020 Za moich szkolnopodstawowych legend 2 okazały się trafione. Jedno to wrak samolotu w slubowskim lesie który okazał się być niemieckim. Kilka części z kabiny wylądowały w miejscowej podstawówce. Co się stało z resztą wraku to nie wiem . Drugim była legenda o czołgu we Wkrze w Sochocinie i wydobyto tam fragmenty jagtpantery czy czegoś podobnego. Trzecia o podziemiach po starym wiatrakiem i leżącym w nich mp40 okazała się mitem , no może nie do końca bo po pożarze w młynie znaleziono tam jakiegoś Mausera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 21 Sierpień 2020 Share Napisano 21 Sierpień 2020 Samolotów to wcale nie spadło tak mało i łatwo je trafić dlatego wszelkie ekipy medialno-telewizyjne szukają takich miejsc i robią wielkie łał z ewentualnych odkryć, a to naprawdę nie problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MetalDetectoringWWII Napisano 21 Sierpień 2020 Share Napisano 21 Sierpień 2020 Też mieszkam w okolicach Zakrętu ale o czołgu nigdy nie słyszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.