masorz Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Czołem Trafiłem taką oto dupkę. Napisy na obu stronach: RUSSO-BELGE *12* MOSCOU *12* WARSZAWSKA SPÓLKA MYŚLIWSKA 16 W necie nie ma zbyt wielu informacji o wytworach Russo- Belge; a jak są to po rosyjsku (niestety nie władam). Pytanie: czy to normalne, że z 2 stron są sygnatury 2 różnych producentów? Czy to amunicja myśliwska, czy też innego przeznaczenia? Z góry dzięki za podpowiedzi. pozdr masorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maszyna Posted April 2, 2019 Share Posted April 2, 2019 Stara (PRL) amunicja kaliber 12 do dubeltówki. Raczej śrut, bo nie widziałem brenneki z tej wytwórni (ruscy mieli inne kule). Kolega czestar trafił w 10. Mój ojciec mi robił takie gwiazdki jak byłem kajtkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
masorz Posted April 2, 2019 Author Share Posted April 2, 2019 Wszystko jasne. Dzięki Panowie za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czestar Posted March 31, 2019 Share Posted March 31, 2019 Gwizdek,zrobiony z dwóch myśliwskich "dupek" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
masorz
Czołem
Trafiłem taką oto dupkę. Napisy na obu stronach:
RUSSO-BELGE *12* MOSCOU *12*
WARSZAWSKA SPÓLKA MYŚLIWSKA 16
W necie nie ma zbyt wielu informacji o wytworach Russo- Belge; a jak są to po rosyjsku (niestety nie władam). Pytanie: czy to normalne, że z 2 stron są sygnatury 2 różnych producentów?
Czy to amunicja myśliwska, czy też innego przeznaczenia?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
pozdr
masorz
1 answer to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.