masorz Napisano 31 Marzec 2019 Napisano 31 Marzec 2019 Czołem Trafiłem taką oto dupkę. Napisy na obu stronach: RUSSO-BELGE *12* MOSCOU *12* WARSZAWSKA SPÓLKA MYŚLIWSKA 16 W necie nie ma zbyt wielu informacji o wytworach Russo- Belge; a jak są to po rosyjsku (niestety nie władam). Pytanie: czy to normalne, że z 2 stron są sygnatury 2 różnych producentów? Czy to amunicja myśliwska, czy też innego przeznaczenia? Z góry dzięki za podpowiedzi. pozdr masorz
Maszyna Napisano 2 Kwiecień 2019 Napisano 2 Kwiecień 2019 Stara (PRL) amunicja kaliber 12 do dubeltówki. Raczej śrut, bo nie widziałem brenneki z tej wytwórni (ruscy mieli inne kule). Kolega czestar trafił w 10. Mój ojciec mi robił takie gwiazdki jak byłem kajtkiem.
masorz Napisano 2 Kwiecień 2019 Autor Napisano 2 Kwiecień 2019 Wszystko jasne. Dzięki Panowie za pomoc.
Pytanie
masorz
Czołem
Trafiłem taką oto dupkę. Napisy na obu stronach:
RUSSO-BELGE *12* MOSCOU *12*
WARSZAWSKA SPÓLKA MYŚLIWSKA 16
W necie nie ma zbyt wielu informacji o wytworach Russo- Belge; a jak są to po rosyjsku (niestety nie władam). Pytanie: czy to normalne, że z 2 stron są sygnatury 2 różnych producentów?
Czy to amunicja myśliwska, czy też innego przeznaczenia?
Z góry dzięki za podpowiedzi.
pozdr
masorz
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.