piotr martyna Napisano 7 Marzec 2019 Napisano 7 Marzec 2019 Witam. Czy jest ktoś w stanie pomóc mi w rozszyfrowaniu nieśmiertelnika, prawdopodobnie niemieckiego? To co na nim widneje to 1/u. SCHULE EUTIN oraz nr żołnierza i grupa krwi, ale raczej to nie jest potrzebne tutaj. Z góry dzięki za każdą odpowiedź !
Edmundo Napisano 8 Marzec 2019 Napisano 8 Marzec 2019 Jedyne z czym mi to się kojarzy to jakaś szkoła wojskowa (ośrodek szkolenia) w miejscowości Eutin (Szlezwig-Holsztyn).
Slajmi130 Napisano 8 Marzec 2019 Napisano 8 Marzec 2019 unterofiziere Schule Eutin, były strony net na których można było co nieco poczytac ale teraz jest jakas mega nowa polityka prywatności i strony i zdjęcia w większości są poblokowane http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Soldat/Uneroffiziersschule-R.htm
Edmundo Napisano 8 Marzec 2019 Napisano 8 Marzec 2019 Slajmi130 tego własnie "u" jak unterofiziere mi brakowało, to jest to.
Edmundo Napisano 8 Marzec 2019 Napisano 8 Marzec 2019 bjar, kompania albo batalion ale na 100 % to jest to o czym napisał Slajmi.
Edmundo Napisano 10 Marzec 2019 Napisano 10 Marzec 2019 bjar masz rację, kompania. Drodzy administratorzy dlaczego dodawane posty są nie po kolei a w kolejności losowej czego przykładem jest wpis Kolegi bjar_1 na który to odpowiadam. Przecież to zaburza logiczne czytanie i zrozumienie powyższego tematu.
piotr martyna Napisano 8 Marzec 2019 Autor Napisano 8 Marzec 2019 Wie może ktoś gdzie dostane spis żołnierzy z tego batalionu ? Chce dowiedzieć się kim był.
bjar_1 Napisano 9 Marzec 2019 Napisano 9 Marzec 2019 19 godzin temu, Edmundo napisał: bjar, kompania albo batalion ale na 100 % to jest to o czym napisał Slajmi. Nie ma "albo", bo to kompania, a nie batalion. 15 godzin temu, piotr martyna napisał: Wie może ktoś gdzie dostane spis żołnierzy z tego batalionu ? Chce dowiedzieć się kim był. Zapomnij, nie dowiesz się takich rzeczy.
Pytanie
piotr martyna
Witam. Czy jest ktoś w stanie pomóc mi w rozszyfrowaniu nieśmiertelnika, prawdopodobnie niemieckiego?
To co na nim widneje to 1/u. SCHULE EUTIN oraz nr żołnierza i grupa krwi, ale raczej to nie jest potrzebne tutaj.
Z góry dzięki za każdą odpowiedź !
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.