kamil150792 Napisano 6 Marzec 2019 Share Napisano 6 Marzec 2019 Witam posiadam fishera f22 nie wiem co się stało wyświetlacz strasznie słabo świeci ledwo co coś tam widac no i wykrywacz nie widzi żadnych metali. Ustawienia mogę zmieniać ale to tylko tyle Nie wiem co się stało jaka przyczyna co zrobić. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magius28 Napisano 7 Marzec 2019 Share Napisano 7 Marzec 2019 Nie chcę cię martwić, ale tego typu objawy mogą świadczyć o zwarciu na płytce drukowanej (przynajmniej tak zmarł mój kanarek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil150792 Napisano 7 Marzec 2019 Autor Share Napisano 7 Marzec 2019 Tragedia nowy sprzęt tylko raz go użyłem I co z kanarkiem Pan zrobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IdeL Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 W pierwszej kolejności wymień baterie. Jeśli okaże się, że są OK., to sprawdź wykrywacz z odłączoną sondą. Jeśli problem nadal będzie występował, to niestety należy zajrzeć do środka. Może po prostu zamókł i na PCB pojawiła się sól. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magius28 Napisano 14 Marzec 2019 Share Napisano 14 Marzec 2019 Po pierwsze, z pana to sobie może podarujemy. Po drugie, sorry, że dopiero dzisiaj się odzywam, ale gdzieś mi umknęło powiadomienie. Kanarek, jak pisałem "zmarł" nie było sensu tego reanimować, a i tak marzyło mi się już coś innego i tak stałem się posiadaczem minelaba x-terra 705 (dziś już też trąci trochę myszką, ale z sentymentu go trzymam). Sprawdziłbym też rady kol. IdeL. a jak nie pomoże, to skoro sprzęt nowy to na gwarancję i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil150792 Napisano 14 Marzec 2019 Autor Share Napisano 14 Marzec 2019 Już wszystko jasne Jest uszkodzona przetworniczka 8 nozkowa która się grzeje, jest to przetworniczka step up która ma robić z 1,5-3v --> 4,5-5v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.