Tawarisz Napisano 29 Styczeń 2019 Autor Napisano 29 Styczeń 2019 Ni to hełmofon, ni to pilotka. Chodź wyglądem przypomina hełmofon to raczej nim nie jest. Wiem tylko tyle, że posiada mocowania do noktowizora takie jak w PNW-57.
Tawarisz Napisano 29 Styczeń 2019 Autor Napisano 29 Styczeń 2019 Nie posiada słuchawek, a grzebienie są mniejsze niż w wspomnianym wcześniej PNW-57.
Edmundo Napisano 29 Styczeń 2019 Napisano 29 Styczeń 2019 Na polskie to to nie wygląda ale być możliwe że było przeznaczone dla kierowców samochodów ciężarowych, specjalnych itp. gdzie nie był potrzebny typowy hełmofon czołgowy z całym oprzyrządowaniem a właśnie tego rodzaju pilotka" na której można było zamontować gogle" noktowizyjne PNW-57 zasadniczo przeznaczone dla kierowców.
Tawarisz Napisano 29 Styczeń 2019 Autor Napisano 29 Styczeń 2019 Sam odnalazłem odpowiedź na moje pytanie, grzebiąc w internecie znalazłem informację iż jest to jednak hełmofon od czeskiej wersji PNW-57 (PNV-57). Dlaczego nie ma słuchawek nadal nie wiem. Dzięki za odpowiedź Edmundo.
Edmundo Napisano 29 Styczeń 2019 Napisano 29 Styczeń 2019 Dlaczego nie ma słuchawek, ano zapewne dlatego o czym pisałem wcześniej.
Luftlander Napisano 29 Styczeń 2019 Napisano 29 Styczeń 2019 http://odkrywca.pl/jaki-to-helmofon-,732443.html
Edmundo Napisano 29 Styczeń 2019 Napisano 29 Styczeń 2019 Luftlander ta pilotka z linku to coś innego o odmiennym przeznaczeniu.
Pytanie
Tawarisz
Ni to hełmofon, ni to pilotka. Chodź wyglądem przypomina hełmofon to raczej nim nie jest. Wiem tylko tyle, że posiada mocowania do noktowizora takie jak w PNW-57.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.