Gracek88 Napisano 30 Październik 2018 Autor Share Napisano 30 Październik 2018 WitamOstatnio nabylen taki sygnet czy widzial juz ktos podobny wzor albo moglby cos o nim powiedziec ??Pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracek88 Napisano 30 Październik 2018 Autor Share Napisano 30 Październik 2018 WitamOstatnio nabylen taki sygnet czy widzial juz ktos podobny wzor albo moglby cos o nim powiedziec ??Pozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 7 Listopad 2018 Share Napisano 7 Listopad 2018 Bardzo proszę. W środku wygrawerowane inicjały dziadka oraz data z początku 1943 r. (jaka konkretnie, zostawię dla siebie). Od siebie dodam (wyłącznie w celu pomocy w przybliżeniu identyfikacji), że dziadek, a właściwie pradziadek, był przedwojennym podoficerem (sierżantem) zawodowym, a następnie dowódcą (już oficerem) jednego z oddziałów w Powstaniu Warszawskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 7 Listopad 2018 Share Napisano 7 Listopad 2018 PS. mam nadzieje, że 88 to data Twojego urodzenia, bo jeżeli jednak chodzi o litery alfabetu, to miej na uwadze, że Twój nick słabo wygląda to w zestawieniu z pamiątką, która prezentujesz. Bez urazy, ale miej na uwadze spostrzeżenie, być może wynikające z przewrażliwienia na punkcie wielu obecnych patriotów" lubiacych jednocześnie epatować 88. Jeśli to jednak przypadek, to najmocniej przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracek88 Napisano 8 Listopad 2018 Autor Share Napisano 8 Listopad 2018 Dziekuje Bardzo88 zaczerpniete jest jak najbrdziej z daty mojego przyjścia na swiat :) nic wsolnego z nazi.... niema. PSWcale sie nie gniewam POZDRAWIAMJeszcze raz dziekuje za zdjecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 3 Listopad 2018 Share Napisano 3 Listopad 2018 Samoróbka AK-owska. Mam podobny po dziadku, tyle że mój w środku grawerowany inicjałami i datą z roku 1943 (najprawdopodobniej data jakiejś akcji lub po prostu wstąpienia do AK). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 3 Listopad 2018 Share Napisano 3 Listopad 2018 A czemu akurat akowska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy3 Napisano 3 Listopad 2018 Share Napisano 3 Listopad 2018 Ok, partyzancka" jak wolisz. Ocena wyłącznie na zasadzie podobieństwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gracek88
Witam
Ostatnio nabylen taki sygnet czy widzial juz ktos podobny wzor albo moglby cos o nim powiedziec ??
Pozd
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.