Skocz do zawartości
  • 0

Sygnet z orzelkiem

Gracek88

Pytanie

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo proszę. W środku wygrawerowane inicjały dziadka oraz data z początku 1943 r. (jaka konkretnie, zostawię dla siebie). Od siebie dodam (wyłącznie w celu pomocy w przybliżeniu identyfikacji), że dziadek, a właściwie pradziadek, był przedwojennym podoficerem (sierżantem) zawodowym, a następnie dowódcą (już oficerem) jednego z oddziałów w Powstaniu Warszawskim.

Napisano
PS. mam nadzieje, że 88 to data Twojego urodzenia, bo jeżeli jednak chodzi o litery alfabetu, to miej na uwadze, że Twój nick słabo wygląda to w zestawieniu z pamiątką, która prezentujesz. Bez urazy, ale miej na uwadze spostrzeżenie, być może wynikające z przewrażliwienia na punkcie wielu obecnych patriotów" lubiacych jednocześnie epatować 88. Jeśli to jednak przypadek, to najmocniej przepraszam.
Napisano
Dziekuje Bardzo
88 zaczerpniete jest jak najbrdziej z daty mojego przyjścia na swiat :) nic wsolnego z nazi.... niema.
PS
Wcale sie nie gniewam
POZDRAWIAM
Jeszcze raz dziekuje za zdjecie
Napisano
Samoróbka AK-owska. Mam podobny po dziadku, tyle że mój w środku grawerowany inicjałami i datą z roku 1943 (najprawdopodobniej data jakiejś akcji lub po prostu wstąpienia do AK).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie