kribmw Napisano 13 Sierpień 2018 Autor Napisano 13 Sierpień 2018 Witam trafiłem na taką oto okrągłą płaskorzezbę z gipsu interesuje mnie co przedstawia i z jakiego okresu pochodzi.Znaleziona w starym śmietniku.
kribmw Napisano 13 Sierpień 2018 Autor Napisano 13 Sierpień 2018 Tył z widocznymi dziurkami do powieszenia.
kribmw Napisano 16 Sierpień 2018 Autor Napisano 16 Sierpień 2018 Panowie odświeżam ktoś ma pomysł co to za płaskorzeźba?
ManyFace Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 To może być zwykła pamiątka z wakacji" produkowana masowo.Może ktoś skojarzy charakterystyczną wieżę...
kribmw Napisano 16 Sierpień 2018 Autor Napisano 16 Sierpień 2018 Wydaje mi się że to coś dość wiekowego bo w miejscu gdzie to znalazłem nie ma współczesnych fantów jest to stare międzywojenne składowisko w Norwegi znalezione przypadkowo.Oprócz tego znalazłem zegarek kieszonkowy sosjerkę luftwaffe i kilka innych ciekawych przedmiotów.
ManyFace Napisano 16 Sierpień 2018 Napisano 16 Sierpień 2018 A nie wydaje Ci się, że gdyby faktycznie był to wiekowy fant to prędzej wykonany byłby z gliny...? Jesteś pewien, że to gips?
kribmw Napisano 16 Sierpień 2018 Autor Napisano 16 Sierpień 2018 Może masz rację tak palnąłem że to gips a w zasadzie nie sprawdzałem tego.To by wskazywało dlaczego tak się zachowało mając styczność ze słoną wodą.Gips pewnie by się rozpadł.
Pytanie
kribmw
Witam trafiłem na taką oto okrągłą płaskorzezbę z gipsu interesuje mnie co przedstawia i z jakiego okresu pochodzi.Znaleziona w starym śmietniku.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.