robertcb Napisano 22 Lipiec 2018 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2018 Witam.Pytanie do doświadczonych poszukiwaczy wykrywaczami metali.Ile gram złota na terenie Polski udalo Wam się wykopać i w ciągu jakiego czasu poszukiwań?Chcę wiedzieć jaka jest szansa statystyczna na znalezienie cennego kruszcu wykrywką.Chodzi o wszystko; monety, samorodki, biżuterię itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokita6661 Napisano 23 Lipiec 2018 Share Napisano 23 Lipiec 2018 Hmmm, nie bede się chwalił, bo nie wiem jak zaklasyfikowac złote zęby... do samorodlków, biżuterii czy do itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 23 Lipiec 2018 Share Napisano 23 Lipiec 2018 Kol. Robert z Policji czy CBŚ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rokita6661 Napisano 23 Lipiec 2018 Share Napisano 23 Lipiec 2018 Kolego Bjar_1, ciut wiary w ludzi, czemu zaraz CBŚ, policja... może zwyczajnie o drogę pyta się człowiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morek Napisano 25 Lipiec 2018 Share Napisano 25 Lipiec 2018 Złoto hm parę razy widziałem ale u kuzyna jubilera na wystawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mondeo742 Napisano 27 Lipiec 2018 Share Napisano 27 Lipiec 2018 Trafiam dość często w sklepiku osiedlowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 29 Lipiec 2018 Share Napisano 29 Lipiec 2018 Za ogólniaka to w sklepie był złoty kur" za 1.53 :)W altanie śmietnikowej kiedyś znalazłem w śmieciach po trupie dwa zlote pierścionki,było tego z 5gramów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 29 Lipiec 2018 Share Napisano 29 Lipiec 2018 A zglosiłeś, że znalazłeś? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Weteran-39 Napisano 29 Lipiec 2018 Share Napisano 29 Lipiec 2018 Wielka Brytania: bryła złota znaleziona w strumieniuW jednej ze szkockich rzek znaleziono rekordowej wielkości bryłę złota. Jej wartość szacuje się nawet na 50 tysięcy funtów. Znalazcą okazał się amatorski poszukiwacz skarbów - informuje BBC. Bryła waży 86 gramów i stanowi największy okaz znaleziony w Wielkiej Brytanii w ciągu ostatniego półwiecza. Nie wiadomo jaki los czeka znalezisko, bowiem zgodnie z prawem, metale szlachetne wykopane na terytorium królestwa należy... oddać królowej.onet 2018.07.29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 29 Lipiec 2018 Share Napisano 29 Lipiec 2018 u nas w tych czasach była złota jedenastka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.