Obsi90 Napisano 24 Maj 2018 Autor Napisano 24 Maj 2018 Proszę o identyfikacje Lampy, interesuje mnie czy jest wojskowa czy cywilna oraz przybliżony wiek.wysokość całkowita 37cm szerokość 12cmna drzwiczkach wytłoczone napisy FULEK HOVN.resztki zielonej farbyszybki wstawione niedawno
Obsi90 Napisano 24 Maj 2018 Autor Napisano 24 Maj 2018 Proszę o identyfikacje Lampy, interesuje mnie czy jest wojskowa czy cywilna oraz przybliżony wiek.wysokość całkowita 37cm szerokość 12cmna drzwiczkach wytłoczone napisy FULEK HOVN.resztki zielonej farbyszybki wstawione niedawno
arklas Napisano 24 Maj 2018 Napisano 24 Maj 2018 Fülek to węgierska nazwa miasta Fiľakovo, dziś na Słowacji, ale wtedy może w Austro-Węgrzech. Tym samym mielibyśmy oszacowany wiek.
Edmundo Napisano 25 Maj 2018 Napisano 25 Maj 2018 A Honv. to może skrót od węgierskiego Honvéd a to potwierdzałoby pochodzenie wojskowe powyższej lampy.
arklas Napisano 25 Maj 2018 Napisano 25 Maj 2018 Tylko czy ktoś by skracał sześć liter do czterech i kropki, mając miejsce na całe słowo?
Pytanie
Obsi90
Proszę o identyfikacje Lampy, interesuje mnie czy jest wojskowa czy cywilna oraz przybliżony wiek.
wysokość całkowita 37cm szerokość 12cm
na drzwiczkach wytłoczone napisy FULEK HOVN.
resztki zielonej farby
szybki wstawione niedawno
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.