sqr Napisano 18 Kwiecień 2018 Autor Napisano 18 Kwiecień 2018 Witam, tym razem ja o opinię pytam! Czy to może być coś pozaziemskiego ??Mam tylko to zdjęcie.Niemagnetyczne, waga 20,5g, 2,5cm x 3,5cm.
szutnik Napisano 23 Kwiecień 2018 Napisano 23 Kwiecień 2018 Meteoryt raczej nie. Prędzej jakaś szlaka piecowa http://www.meteoryty.pl/pseudometeoryt-002/ albo ... widziałem podobne kamienie " przywożone z jakiegoś wyrobiska z okolic Bychawy. Mam coś podobnego , tylko że ze 2kg wagi :)
sqr Napisano 18 Kwiecień 2018 Autor Napisano 18 Kwiecień 2018 Witam, tym razem ja o opinię pytam! Czy to może być coś pozaziemskiego ??Mam tylko to zdjęcie.Niemagnetyczne, waga 20,5g, 2,5cm x 3,5cm.
jaim Napisano 22 Kwiecień 2018 Napisano 22 Kwiecień 2018 Witam.Po obtarciach rantów ( białe miejsca) wygląda na coś wapiennego - kredowego . Nalot przypomina rdzawą pozostałość po płynącej wodzie...czy znalazłeś to w wodzie lub bliskiej obecności strumienia lub rzeki? , w zbiorniku porosło by raczej trochę innym nalotem .Parę razy znalazłem coś takiego (podobnego) na mazurach , można było tym rysować jak kredą .Jeśli jest to wydobyte z ,,ziemi'' może być wiele różnych dróg pochodzenia .Tylko tyle można wywnioskować ze zdjęcia . Oczywiście bez próbek i przebadania nie ma się stu procentowej pewności .Pozdrawiam serdecznie .
Pytanie
sqr
Witam, tym razem ja o opinię pytam!
Czy to może być coś pozaziemskiego ??
Mam tylko to zdjęcie.
Niemagnetyczne, waga 20,5g, 2,5cm x 3,5cm.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.