predi888 Napisano 9 Kwiecień 2018 Autor Napisano 9 Kwiecień 2018 domyśla się ktoś z czego może pochodzić ten wentylator?
magdamaciek Napisano 10 Kwiecień 2018 Napisano 10 Kwiecień 2018 Ok tu widać ze komplet jednak mocowanie i ilość łopat jest inna. A ten właściwy długo lezał w ziemi wiec może przyjdzie na niego czas by stał się tym wentylatorem od chlewika :-)
magdamaciek Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 Od chlewika chyba nie.Chyba ze masz jakies doświadczenie.Proponuje doczyscic pomierzyć może sa jakies bicia
magdamaciek Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 Takie wentylatory bywaja w roznych silnikach
magdamaciek Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 I jeszcze jedno co mam do powiedzenia, mogę dostać za to kartke ale to forum ma być normalne i zawierac porady ew wnioski i spostrzeżenia dla innych a bzdurne gadanie typu chlewik" sa chyba nie na miejscu ot co.
Hebda Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 Zależy od terenu.Poszperałbym w pojazdach obu stron plus ewentualnie w trofiejnychhttp://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=701564#1405878
magdamaciek Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 Wydaje się być dużym wentylatorem. Nie zmniejsza to faktu ze to może być maszyna rolnicza, pojazd ciężarowy jak również maszyna wojenna. Ale bez wymiarów i ew bic nic nie poradzimy
bsam20 Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 Ewidentnie wentylator silnikowy, ale jaki to nie wiem. Możliwości dziesiątki.
predi888 Napisano 9 Kwiecień 2018 Autor Napisano 9 Kwiecień 2018 magdamaciek -na bicia nie ma co liczyć, zbyt duża rdza mimo iż całoś jest dość mocna
torba5 Napisano 9 Kwiecień 2018 Napisano 9 Kwiecień 2018 ja tak tylko odnośnie słowologii"jeśli popularnym i nikogo nie rażącym określeniem jest zrzyn bagnetu określany jako postrach chlewika ,to dlaczego wentylator który mógłby być użyty w takowym miejscu miałby nie być określony jako chlewikowy ,co tu miałoby być nie na miejscu ,wiem wiem nic nie wniosłem do id ,sorry
camp21 Napisano 10 Kwiecień 2018 Napisano 10 Kwiecień 2018 Nie ma co się denerwować na słowo chlewik", bo w oborach jak najbardziej były i są podobne wentylatory stosowane.Te łopaty mogą być właśnie z takiego wentylatora, ale równie dobrze z maszyny rolniczej lub jakiegoś pojazdu np. wojskowego.Na zdjęciu wentylator z obory.
Pytanie
predi888
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.