pawel888 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 Znajomi o ktorych mówi DarGen to między innymi ja. Dołki po sobie zakopujemy, kopiemy dosyć intensywnie na Czarnej Strudze, ale z przykrością stwierdzam że prucz nas grasuje innyszkodnik", dołków od metra, i to przy samych drogach lub tez na nich! jeżeli ktoś jest chętny na jakomś pogawędke zapraszam na gg 12141825 POZDRO
sas1 Napisano 7 Listopad 2009 Napisano 7 Listopad 2009 W Choszczówce i dalej w stronę Radzymina najczęściej to można trafić łuski z broni radzieckiej. Bardzo dużo jest tego. Na razie nic większego mi się nie trafiło. A dołków plaga.
pawel888 Napisano 8 Listopad 2009 Napisano 8 Listopad 2009 No tego to u nas mnogo.Ja dziś kiepsko,niezbędnik stalowy niemiecki, saperke ruską, łuske od Wja(tego tez mnogo)i kawałek zegarka POZDRO
b-lee Napisano 22 Luty 2010 Napisano 22 Luty 2010 A ja znalazłem o" na drodze w Olesinie w kwietniu bodajrze, wcześniej myślałem że żmija zygzakowata wystepuje tylko na południu kraju.Olesin to niestety tylko kopalnia łusek dla mojego kanarka,w Choszczówce dziabnełem juz kilka monetek.Chętnie z kimś pochodze, w kupie raźniejbo podobno 'kupy' nikt nie ruszy. b-lee@o2.pl gygy 7993140
ammuratow Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 Ja od wielu lat chodzę w okolicach Nieporęt-Zegrze na grzyby.Jako miłośnik historii i militariów zwracam też uwagę na pozostałości wojny.
danieloff Napisano 23 Luty 2010 Napisano 23 Luty 2010 b-lee, w Olesinie jest obszar chroniony lub nawet rezerwat, stąd ta żmijka. Nie kop tam, dawno już przeszukane a szkoda ładnego krajobrazu.
b-lee Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 danieloff, nie W Olesinie lecz dalej jest Puszcza Słupecka, a rezerwat to Łęgi Czarnej Strugi w południowo-wschodniej części Nieporętu. Żmijka pełzła na granicy z Markami.Mieszkam niedaleko a krajobraz po naszym kopaniu zawsze ładniejszy niż zastany, worek na śmieci i zakopywanie dołków to standard :](szkoda, ze nie dla wszystkich)
danieloff Napisano 24 Luty 2010 Napisano 24 Luty 2010 W takim razie miło mi to czytać, bo przez te lata od kiedy mieszkam na Białołęce w erenie" jest już tylko gorzej - znalezisk coraz mniej, za to leśnych barbarzyńców z wykrywkami coraz więcej.
marcjew Napisano 25 Luty 2010 Napisano 25 Luty 2010 Ostatnio na kopanku bylem po swietach spalic pare kalorii:)Wystarczyla godzinka by podniesc carski guzior saperow w pieknym stanie oraz medal okolicznosciowy 300. Lat panowania Romanowow. 2 lata temu wyszedl tez niekompletny stg. Pozdrowka...
marcjew Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Wczorajszy 2 godzinny wypad i takie ustrojstwo wyszlo:)
panzerkris Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 Marciew nie zapominaj o moim kominie:D
syczekas Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 Odkopując, żeby nie zakładać nowego tematu. Szukał ktoś ostatnio w lesie na Choszczówce? Gdzie można znaleźć jakieś materiały nt. walk w tej okolicy w 1944r? T. Sawickiego mam, niestety brak w tej książce dokładnych map.
Rolerfer Napisano 14 Luty 2014 Napisano 14 Luty 2014 Czy ktoś jeszcze kopie w tej okolicy?Może ktoś chętny się znajdzie na wypad?
Aadikk Napisano 23 Luty 2014 Napisano 23 Luty 2014 Jestem z Nieporętu, zapraszam do poszukiwań, ostatnio brak czasu i trochę zaniedbałem hobby. Jest tu jeszcze parę miejscówek.
Rozpuszczalnik Napisano 2 Czerwiec 2014 Napisano 2 Czerwiec 2014 Ja ostatnio polatałem w tych okolicach.Mało ciekawie.Sporo łuseczek od ppszy,radziecka menażka,kula od muszkietu na środku drogi i urwiłapek.
Babson Napisano 17 Wrzesień 2016 Napisano 17 Wrzesień 2016 Widzę, że temat ucichł ale nie zaszkodzi spytać.Chodzi ktoś jeszcze w wyżej opisanych okolicach? Mi się czasem zdarza i efekty sporadycznie się pojawiają.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.