Skocz do zawartości

Czy ktoś szukał w okolicach Białołeki i Nieporętu?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Znajomi o ktorych mówi DarGen to między innymi ja. Dołki po sobie zakopujemy, kopiemy dosyć intensywnie na Czarnej Strudze, ale z przykrością stwierdzam że prucz nas grasuje innyszkodnik", dołków od metra, i to przy samych drogach lub tez na nich! jeżeli ktoś jest chętny na jakomś pogawędke zapraszam na gg 12141825 POZDRO
  • Odpowiedzi 543
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W Choszczówce i dalej w stronę Radzymina najczęściej to można trafić łuski z broni radzieckiej. Bardzo dużo jest tego. Na razie nic większego mi się nie trafiło. A dołków plaga.
  • 3 months later...
Napisano

A ja znalazłem o" na drodze w Olesinie w kwietniu bodajrze, wcześniej myślałem że żmija zygzakowata wystepuje tylko na południu kraju.
Olesin to niestety tylko kopalnia łusek dla mojego kanarka,
w Choszczówce dziabnełem juz kilka monetek.

Chętnie z kimś pochodze, w kupie raźniej
bo podobno 'kupy' nikt nie ruszy.
b-lee@o2.pl gygy 7993140

Napisano
Ja od wielu lat chodzę w okolicach Nieporęt-Zegrze na grzyby.Jako miłośnik historii i militariów zwracam też uwagę na pozostałości wojny.
Napisano
b-lee, w Olesinie jest obszar chroniony lub nawet rezerwat, stąd ta żmijka. Nie kop tam, dawno już przeszukane a szkoda ładnego krajobrazu.
Napisano
danieloff, nie W Olesinie lecz dalej jest Puszcza Słupecka, a rezerwat to Łęgi Czarnej Strugi w południowo-wschodniej części Nieporętu.
Żmijka pełzła na granicy z Markami.
Mieszkam niedaleko a krajobraz po naszym kopaniu zawsze ładniejszy niż zastany, worek na śmieci i zakopywanie dołków to standard :]
(szkoda, ze nie dla wszystkich)
Napisano
W takim razie miło mi to czytać, bo przez te lata od kiedy mieszkam na Białołęce w erenie" jest już tylko gorzej - znalezisk coraz mniej, za to leśnych barbarzyńców z wykrywkami coraz więcej.
Napisano
Ostatnio na kopanku bylem po swietach spalic pare kalorii:)Wystarczyla godzinka by podniesc carski guzior saperow w pieknym stanie oraz medal okolicznosciowy 300. Lat panowania Romanowow. 2 lata temu wyszedl tez niekompletny stg.
Pozdrowka...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 3 years later...
Napisano
Odkopując, żeby nie zakładać nowego tematu. Szukał ktoś ostatnio w lesie na Choszczówce? Gdzie można znaleźć jakieś materiały nt. walk w tej okolicy w 1944r? T. Sawickiego mam, niestety brak w tej książce dokładnych map.
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Jestem z Nieporętu, zapraszam do poszukiwań, ostatnio brak czasu i trochę zaniedbałem hobby. Jest tu jeszcze parę miejscówek.
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
Napisano
Widzę, że temat ucichł ale nie zaszkodzi spytać.Chodzi ktoś jeszcze w wyżej opisanych okolicach? Mi się czasem zdarza i efekty sporadycznie się pojawiają.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie