Skocz do zawartości

Czy ktoś szukał w okolicach Białołeki i Nieporętu?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 543
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Tak o to mi właśnie chodzi,na stronie podanej przez Ciebie jest zaznaczony bunkier pólko i pod spodem jest napisane Słupno:
15. Regelbau 514
(2) fundament
Regelbau 514 właśnie mi o ten fundament chodzi POZDRO
Napisano
Słuchajcie jestem początkowym poszukiwaczem i później będę myślał o czymś konkretniejszym narazie che coś z tego poradźcie mi http://allegro.pl/item533393886_jabel.html http://allegro.pl/item539977131_wykrywacz_metali_masdek_gwar_f_vat.html
Pozdrawiam!!
Wojciech115
  • 2 weeks later...
Napisano
A czy ktoś kopał na fortach w Beniaminowie ? W 1920r rosjanie oblegali ten fort i ciekaw jestem , czy można coś tam znależć. Na pewno jest sporo znalezisk współczesnych , bo pobliska jednostka w Białobrzegach traktowała go jako swoisty poligon .
Napisano
Wiatm !
Jestem zupełnie początkujący i mieszkam w tej okolicy.
Chętnie bym z kimś połaził. Na dniach kupuje Ace 250.
Oferuje w zamian baze, parking i ciepłą herbatke.
gygy 7993140 lub pw
Pozdrawiam
  • 1 month later...
Napisano
Jestem zupełnie zupełnie początkujący - szukam osoby z doświadczeniem w dziedzinie wykopkow i poszukiwania - najchętniej z okolic chotomowa i wieliszewa - przeszukalem swoją działkę i znalazłem - dwie luski od mausera z 44 - czekam na kontakt. mi-car@wp.pl
Napisano
Ja niedziele w tym rejonie to widziałem świeże dołki nie zasypane. Wieka prośba do tych co nie zasypują po sobie to żeby nie zostawiali dołków tylko je zasypywali.
Napisano
jak by ktoś z okolic Legionowa, Chotomowa, Wieliszewa, Białołęki albo Nieporętu czy Jabłonny był chętny na wypad w okolice to zapraszam an gg 1753507. Troszkę już kopałem w okolicach ale nic nadzwyczajnego nie wyszło.
Napisano
Jak by był ktoś chętny na wspólne kopanie z okolic Białołeka, Legionowo, Jabłonna, Chotomów, Nieporęt, Wieliszew to zapraszam na GG 1753507.
Napisano
Sas1 - otóż to ..
Dopiero co zaczełem sie w to bawić, a jak widze dołek
to mi ciśnienie skacze. Przecież wystarczy pare ruchów
nogą lub saperką :/
Gdy jestem z dziewczyną to zbieramy śmieci do worka,
tak w czynie społecznym miedzy sygnałami...
Chodze po Olesinie i Chosczówce i zawsze spotykam dołki.
Założe się, że CHAMKI-BURAKI oprócz dołków zostawiają
po sobie śmieci taka mentalność buraka, któremu wydaje się
że jest cwaniakiem, a tak naprawde jest zwykłym przygłupkiem - prymitywem.

Tępić chamstwo !
Napisano
jak by ktoś był zainteresowany wycieczką w okolice z pikaczem to zapraszam na gg 1753507, mam własnego, ale samemu nudno. Miejscówek pare mam, no i mapami dysponuje okolicy z okresu II WŚ i przed.
  • 2 months later...
Napisano
Witam Kolegów! jak ktoś będzie się wybierał w te szeroko pojęte strony, proszę o kontakt na maila, chętnie dołączę z Wawy (po 15.06)
pozdrawiam
maciek1
Napisano
Również chodzę po Białołęce i okolicach wykrywaczem wiec jeśli by ktoś chciał to możemy się umówić na wspólne wykopki gg 2143638 email ktkm@tlen.pl
Napisano
Serdecznie witam!

Obserwuje te forum długi czas, gdyż bardzo dużo czasu spędziłem w białołęckim lesie i znam go praktycznie na wylot.Muszę się z Wami podzielić kilkoma refleksjami na temat tegoż lasu.
Las na Białołęce( mam na myśli cześć od Olesina/Kobiałki) jest bardzo ciekawym miejscem-i dosłownym znaczeniu. Wyobraźcie sobie chodzimy z kumplami zwiedzamy dołki strzeleckie lekkie wzniesienie gęste krzaki a za krzakami... pocięta Toyota Yaris i pocięta widać że na miejscu jak to zobaczyłem ręce mi opadły, ten las kryje w sobie bardzo dużo ciekawych fantów za chwilkę zrobię fotki i zobaczycie co takiego udało mi się znaleźć. Może nie jest to Tygrys ale cieszy oko. Co do lasu zapuszczałem się naprawdę głęboko i jeszcze nie trafiłem w miejsce w którym te buraki nie wywalałyby śmieci las jest tak zasyfiony ze bardziej chyba być nie może. Pomijam fakt nie zakopywania dołków...
Co do miejsc wartych polecenia kiedyś jak nie było tam takiego syfu ciekawa była polana od strony wjazdu z Olesina( po lewej) znalazłem tam kilka ciekawych ruskich plomb, w samym lesie polecam sprawdzić ścieżki wokół góry z ziemiankami. Serdecznie pozdrawiam wszystkich rodaków z tej strony Wisły
  • 2 weeks later...
Napisano
Witam tubylców z Białołęki i okolic!Bywam ostatnio u was w rejonie dosyć często więc chętnie się pisze na wypad gdyby ktos planował.U mnie sezon na monetki dopiero po orce a kanarek nie chce stać w kącie:) W razie W podaje maila: poleslavus@wp.pl Pozdrawiam
Napisano

Wyskoczyłem dziś za Nieporęt w okolice Czarnej Strugi,szału nie ma-troche żelastwa nieznanego przeznaczenia.Dołków od metra, w dodatku jakiś jełop nie zasypywał.Komarów tysiące,bez jakiegoś siuwaksu na robactwo nie polecam wypadu.

• 3 weeks later...
Napisano
Na Czarnej Strudze chodzą znajomi i mieli kilka bardzo ciekawych fantów . Tam trzeba wiedzieć gdzie chodzić . Wszystkie miejscówki pokazał znajomy gajowy . A czy to oni zostawiają dołki , tego nie wiem . Oni twierdzą , że nie .
Teraz obrabiają Zamostki (pod Nieporętem).
Napisano
To a'propos mojego postu?:) Teraz exploeuje las kolo Wieliszewa i tam z dołkami to samo-krajobraz jak na księżycu.Ale tak jest wszędzie i w sumie każdy robi lub nie robi tego co uważa za słuszne a le w ten sposób jesli mnie zastaną chłopaki ze Straży Leśnej nad czyimś kraterem to raczej nie bede miał wielu argumentów do dyskusji...A co do Czarnej to faktycznie dobrze wiedzieć gdzie chodzić bo terenu troche do obejścia jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie