rafcikooz Napisano 6 Styczeń 2018 Autor Napisano 6 Styczeń 2018 Witam czy mógłbym prosić o pomoc mam coś takiego wygląda jak samorodek złota ale chciał bym znać waszą opinię podsyłam zdjęcia do zerknięcia
rafcikooz Napisano 6 Styczeń 2018 Autor Napisano 6 Styczeń 2018 Witam czy mógłbym prosić o pomoc mam coś takiego wygląda jak samorodek złota ale chciał bym znać waszą opinię podsyłam zdjęcia do zerknięcia
Maszyna Napisano 6 Styczeń 2018 Napisano 6 Styczeń 2018 Kolego, w pierwszej kolejności potraktowałbym to znalezisko kwasem albo testerem z allegrosza.Dużo stopów miedzi ma podobne właściwości nie licząc słynnego tombaku. Podaj troche wiecej informacji o pochodzeniu tego dobra. Pozdrawiam.
rafcikooz Napisano 6 Styczeń 2018 Autor Napisano 6 Styczeń 2018 Zostało znalezione przypadkiem wykrywaczem metalu wykrywacz wskazuje na złoto
predi888 Napisano 6 Styczeń 2018 Napisano 6 Styczeń 2018 mi jak mówi złoto to zwykle wychodzi folia aleliniowa
rafcikooz Napisano 6 Styczeń 2018 Autor Napisano 6 Styczeń 2018 nie moja wina że masz wykrywacz od chińczyka pożyczony że ci pokazuje na aluminium jako złoto he h a co do tego okazu był już u złotnika ale oferował tak niską cenę że szkoda gadać zresztą takiego okazu nie będę sprzedawał ponieważ jest dość fajny prawda ?
czarny bocian Napisano 6 Styczeń 2018 Napisano 6 Styczeń 2018 racja ...taki okaz to minimum 10-cio krotna wartośc złota .p.s złotnik chciał cie naciągnąc .
bjar_1 Napisano 6 Styczeń 2018 Napisano 6 Styczeń 2018 Przyznaj się - to przetop z zębów rwanych z czaszek hitlerowców.
rafcikooz Napisano 7 Styczeń 2018 Autor Napisano 7 Styczeń 2018 Nie no to jest samorodek ale złotnik mówił mi że próby nie większej niż 750 więc tylko tyle mi morze zaproponować to ja mu podziękowałem za informację i wyszedłem a co do znalezienia to tajemnica ponieważ zjechało by się ludności he he :) Ale jak sądzicie ile mogła by być warta informacja o miejscu znalezienia nie to żebym chciał się wsbogacić na tym tylko jak wiadomo wszystko ma swoją cenę
rafcikooz Napisano 7 Styczeń 2018 Autor Napisano 7 Styczeń 2018 Jak sądzicie ile jest warta informacja gdzie to zostało znalezione ? jeśli okaz waży 2g to jest duża szansa że głębiej są dość ciekawe pokłady ale jak wiadomo proty człowiek nic nie zdziała
czarny bocian Napisano 7 Styczeń 2018 Napisano 7 Styczeń 2018 daj ogłoszenie na ten temat na jakimś portalu aukcyjnym .p.s może się okazać że do końca życia nie będziesz musiał pracować .
rafcikooz Napisano 7 Styczeń 2018 Autor Napisano 7 Styczeń 2018 Pewnie tak bo to już 4 osoba mi mówi he he :) ok więc Temat raczej do zamknięcia dziękuję osobom które na nim się udzielały no i wiem chociaż że jeśli w przyszłości znajdę coś ciekawego to wiem że mogę liczyć na pomoc w identyfikacji na tym forum
Pytanie
rafcikooz
Witam czy mógłbym prosić o pomoc mam coś takiego wygląda jak samorodek złota ale chciał bym znać waszą opinię podsyłam zdjęcia do zerknięcia
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.