Skocz do zawartości
  • 0

Złoto ?

rafcikooz

Pytanie

Napisano

Witam czy mógłbym prosić o pomoc mam coś takiego wygląda jak samorodek złota ale chciał bym znać waszą opinię podsyłam zdjęcia do zerknięcia

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam czy mógłbym prosić o pomoc mam coś takiego wygląda jak samorodek złota ale chciał bym znać waszą opinię podsyłam zdjęcia do zerknięcia

Napisano
Kolego, w pierwszej kolejności potraktowałbym to znalezisko kwasem albo testerem z allegrosza.
Dużo stopów miedzi ma podobne właściwości nie licząc słynnego tombaku. Podaj troche wiecej informacji o pochodzeniu tego dobra. Pozdrawiam.
Napisano
nie moja wina że masz wykrywacz od chińczyka pożyczony że ci pokazuje na aluminium jako złoto he h a co do tego okazu był już u złotnika ale oferował tak niską cenę że szkoda gadać zresztą takiego okazu nie będę sprzedawał ponieważ jest dość fajny prawda ?
Napisano
Nie no to jest samorodek ale złotnik mówił mi że próby nie większej niż 750 więc tylko tyle mi morze zaproponować to ja mu podziękowałem za informację i wyszedłem a co do znalezienia to tajemnica ponieważ zjechało by się ludności he he :) Ale jak sądzicie ile mogła by być warta informacja o miejscu znalezienia nie to żebym chciał się wsbogacić na tym tylko jak wiadomo wszystko ma swoją cenę
Napisano

Jak sądzicie ile jest warta informacja gdzie to zostało znalezione ? jeśli okaz waży 2g to jest duża szansa że głębiej są dość ciekawe pokłady ale jak wiadomo proty człowiek nic nie zdziała

Napisano
Pewnie tak bo to już 4 osoba mi mówi he he :) ok więc Temat raczej do zamknięcia dziękuję osobom które na nim się udzielały no i wiem chociaż że jeśli w przyszłości znajdę coś ciekawego to wiem że mogę liczyć na pomoc w identyfikacji na tym forum

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie