Skocz do zawartości

Patriotyczny mural z hitlerowskimi zbrodniarzami

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
Napisano
Ucząc w podstawowej mogę jedynie powiedzieć, że jest olbrzymi chaos.
Czwarta klasa nie mając podstaw uczy się o postaciach i historii Polski. Materiał przeniesiony z klas wyższych, zbyt dużo wiadomości, które nie są dostosowane kompletnie do poziomu edukacyjnego. Obecna piąta w niektórych szkołach ma 2 godziny a w innych jedną tygodniowo, zależy od dyrekcji. Klasa 7 uczy się tego co rok wcześniej tylko, że jest tyle informacji i materiału, iż nie ma kompletnie czasu na cokolwiek, materiał zdecydowanie zniechęca większość uczniów bo jest przeładowany. I nie dziwię się, że dzieciakom jak muszą wkuć nacobezu, to nie mają ochoty na historię.
Pozdrawiam
Napisano
Brzęczyszczykiewicz (2118 / 17)2017-11-26 23:54:55
...Ale po roku mnie olśniło i zrozumiałem, że to te 25 lat było czymś wyjątkowym. Takim renesansem w naszych ponurych dziejach. A teraz po prostu nasz grajdół wrócił do normy...

To nie grajdół , tylko kompletna ignorancja klasy rządzącej , która zapomniała ,że zazwyczaj ok. połowa społeczeństwa jest głupia , niedouczona i należy jej wytłumaczyć swoje postępowanie w sposób zrozumiały dla jej poziomu, a nie odwalać pozę mundrego" profesora , który wie lepiej" i głupkom tłumaczyć nie będzie.
Historia ta powtarza się wielokrotnie i w skali makro ( komunizm, faszyzm) i mikro ( np. miłościwie panujący 37 lat Mugabe )

ps. Analogia z R. Mugabe trochę mnie przeraża - on też zrealizował sporo swoich obietnic ku uciesze tych głupszych, niezdolnych do przewidzenia wieloletnich konsekwencji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie