hubimohi93 Napisano 5 Listopad 2017 Autor Napisano 5 Listopad 2017 Witam,znalazłem taki oto pocisk, tam gdzie powinien być pocisk jest taki jakby zielony plastik, czy to jest flara? Można poznać jakiej produkcji była?Pozdrawiam
pawel_breslau Napisano 6 Listopad 2017 Napisano 6 Listopad 2017 Tak już dokładnie to nie wiem. Ale zapewne nie każdy, nie była to bron osobista. Taki pistolet sygnałowy mieli zapewne dowódcy kompanii lub też drużyny.Każdy kolor flary oznaczał coś innego.Pozdrawiam.
pawel_breslau Napisano 5 Listopad 2017 Napisano 5 Listopad 2017 http://www.google.pl/search?q=niemiecki+nab%C3%B3j+do+rakietnicy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjG7brp3qfXAhURIuwKHdVyC5EQ_AUICigB&biw=1366&bih=620Pozdrawiam.Paweł
MarcinP Napisano 6 Listopad 2017 Napisano 6 Listopad 2017 No i tym stanie podpada pod ubojkę. A o pozwolenie na ten kaliber trudno, praktycznie tylko na kolekcjonerkę
hubimohi93 Napisano 5 Listopad 2017 Autor Napisano 5 Listopad 2017 też to widziałem, czekałem na potwierdzenie :) jak to wyglądało w praktyce, każdy żołnierz miał taki pistolet flarowy czy tylko wyznaczeni żołnierze?
K.O.P. Napisano 6 Listopad 2017 Napisano 6 Listopad 2017 tyle się ich wykopało ale nigdy nie trafiłem pełnego gratulacje
Pytanie
hubimohi93
Witam,
znalazłem taki oto pocisk, tam gdzie powinien być pocisk jest taki jakby zielony plastik, czy to jest flara? Można poznać jakiej produkcji była?
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.