odyn28 Napisano 15 Październik 2017 Autor Share Napisano 15 Październik 2017 witam wszedłem w posiadanie takiego problemu, i nie wiem od czego zacząć . A mianowicie odrdzewiacz odpada bo jest oksyda na chwycie ,palnik bo ebonit - koszmar i zniechęcenie. A może nie ruszać? aleby było milo to rozruszać . Za jakiś konkretny pomysł jak to ugryżć dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Zobacz w necie filmiki jak rozbiera się MP. Twój jest w takim stanie (przynajmniej na tym zdjęciu tak wygląda), że można rozebrać to na części bez większego kombinowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odyn28 Napisano 16 Październik 2017 Autor Share Napisano 16 Październik 2017 wiem jak się rozkłada ,problemem jest to że wszystkie części są zapieczone i przez różnorodność materiałów użytych w tym chwycie nie wiem jak to rozruszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 WD na śrubki, ewentualnie jakieś okłady z nafty itp. powinny dać radę. Żadne elektro/szczawie/kwasy, bo szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Październik 2017 Share Napisano 16 Październik 2017 Wrzuć całość do nafty na miesiąc, potem próbuj rozkręcać.Tylko nie pierwszym z brzegu na pałę śrubokrętem za 2,99 zeta z gównolitu, tylko porządnym i idealnie dopasowanym do rowków śrub.Najlepiej mieć śrubokręt udarowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Październik 2017 Share Napisano 17 Październik 2017 Vis napisał wszystko w temacie, posłuchaj go.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 13 Listopad 2017 Share Napisano 13 Listopad 2017 Tak jak wyżej, moczenie w nafcie. Co jakiś czas wyjąć i obstukiwać śruby poprzez pobijaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.