Witam. Wszedłem w posiadanie tej szabli. Po poszukiwaniach internetowych aby się upewnić co to za szabla wyszło mi iż jest to Napoleońska szabla kawaleryjska huzarów IUS-S-161 i pochodzi około z roku 1777. Zastanawia mnie jej koniec bo jest bardzo cienki. Mógłbym go porównać grubością do kosy . Chyba tak nie powinno być? Nie mogę znaleźć zdjęcia po grubosci ostrza. Czy ktoś może potwierdzić, czy mam rację i dodać coś o tej szabli? Pozdrawiam serdecznie. W razie potrzeby zrobię zdjecia jakie są potrzebne. Pozdrawiam i z góry dziękuję
Question
skyrymyry
Witam. Wszedłem w posiadanie tej szabli. Po poszukiwaniach internetowych aby się upewnić co to za szabla wyszło mi iż jest to Napoleońska szabla kawaleryjska huzarów IUS-S-161 i pochodzi około z roku 1777.
Zastanawia mnie jej koniec bo jest bardzo cienki. Mógłbym go porównać grubością do kosy . Chyba tak nie powinno być? Nie mogę znaleźć zdjęcia po grubosci ostrza. Czy ktoś może potwierdzić, czy mam rację i dodać coś o tej szabli? Pozdrawiam serdecznie. W razie potrzeby zrobię zdjecia jakie są potrzebne. Pozdrawiam i z góry dziękuję
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.