Witam. Wszedłem w posiadanie tej szabli. Po poszukiwaniach internetowych aby się upewnić co to za szabla wyszło mi iż jest to Napoleońska szabla kawaleryjska huzarów IUS-S-161 i pochodzi około z roku 1777. Zastanawia mnie jej koniec bo jest bardzo cienki. Mógłbym go porównać grubością do kosy . Chyba tak nie powinno być? Nie mogę znaleźć zdjęcia po grubosci ostrza. Czy ktoś może potwierdzić, czy mam rację i dodać coś o tej szabli? Pozdrawiam serdecznie. W razie potrzeby zrobię zdjecia jakie są potrzebne. Pozdrawiam i z góry dziękuję
Pytanie
skyrymyry
Witam. Wszedłem w posiadanie tej szabli. Po poszukiwaniach internetowych aby się upewnić co to za szabla wyszło mi iż jest to Napoleońska szabla kawaleryjska huzarów IUS-S-161 i pochodzi około z roku 1777.
Zastanawia mnie jej koniec bo jest bardzo cienki. Mógłbym go porównać grubością do kosy . Chyba tak nie powinno być? Nie mogę znaleźć zdjęcia po grubosci ostrza. Czy ktoś może potwierdzić, czy mam rację i dodać coś o tej szabli? Pozdrawiam serdecznie. W razie potrzeby zrobię zdjecia jakie są potrzebne. Pozdrawiam i z góry dziękuję
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.