absoolut1989 Napisano 12 Wrzesień 2017 Autor Napisano 12 Wrzesień 2017 Dzień dobryMa ktoś pomysł co to za moneta? Pierwsza myśl to fals boratynki, ale to odpada bo widziałem ich setki i w żadnej profil Jana K. nie jest obrócony jak wyżej na zdjęciu. Drugi pomysł to okolice denarów piastowskich, ale co? i jak? to już nie wiem. Proszę o pomoc
absoolut1989 Napisano 12 Wrzesień 2017 Autor Napisano 12 Wrzesień 2017 Dzięki sqr, ale mam nadzieje że się mylisz. Głowa obrócona jest w prawo nie w lewo
absoolut1989 Napisano 12 Wrzesień 2017 Autor Napisano 12 Wrzesień 2017 Dzięki sqr, ale mam nadzieje że się mylisz. Głowa obrócona jest w prawo nie w lewo
sqr Napisano 12 Wrzesień 2017 Napisano 12 Wrzesień 2017 Porzuć wszelką nadzieję ... :) to ewidentnie jest fals Boratynki !
manierka Napisano 14 Wrzesień 2017 Napisano 14 Wrzesień 2017 Masz przecież napisane IOAN jak był czyli JAN a po drogiej stronie resztę tylko kiepsko widać bo niecentrycznie buty ten fals i do tego bardzo prymitywny ale cię pociesze jest ciekawszy niż większość popularnych boratynek więc nie ma się co smuci pozdr
Landszaft Napisano 17 Wrzesień 2017 Napisano 17 Wrzesień 2017 Fals boratynki 100 % . Ktoś ciął stempel patrząc na oryginalną monetę nie zdając sobie sprawy że po odbiciu będzie lustrzane odbicie, dlatego IOAN po prawej stronie od tyłu czytane i profil pseudo króla w lewo.
dodok2000 Napisano 12 Październik 2017 Napisano 12 Październik 2017 Boratynka fale jak koledzy piszą. Ale faktycznie piękny, takiego jeszcze nie widziałem. Swoją drogą świadczy to o prymitywizmie twórcy , który nie zaskoczył lustrzanek odbicia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.