roonin Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Napisano 25 Lipiec 2017 Witam szanowne grono, mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość.Ktoś pomoże w identyfikacji? Podejrzewam resztki zapalnika bo wokół leżało sporo fragmentów skorupy.
Hebda Napisano 25 Lipiec 2017 Napisano 25 Lipiec 2017 Wygląda jak resztka polskiego zapalnika do granatów ręcznych sprzed39rposzukaj w necie
roonin Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Napisano 25 Lipiec 2017 No i chyba z mety dodałem temat którego nie powinienem dodawać.
roonin Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Napisano 25 Lipiec 2017 Wydaje się że zrobiłem głupstwo pytając o to, przepraszam.
vis1939 Napisano 25 Lipiec 2017 Napisano 25 Lipiec 2017 Billiant MLe1916 http://www.lexpev.nl/fuzesandigniters/france/billiantfuze.htmlNie powinienem dodawać bo co? Udziela ci się już paranoja siana przez miękkie faje, dostające rozwolnienia na widok nie strzelonej łuski od pepeszy?
roonin Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Napisano 25 Lipiec 2017 Nie zupełnie, po prostu w regulaminie jest coś o zapalnikach a ja to doczytałem już po zamieszczeniu posta.Co prawda to niekompletny złom ale nie chcę na dzień dobry podpaść moderatorom.
roonin Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Napisano 25 Lipiec 2017 Nie widzę opcji edycji (dziwne) więc piszę post pod postem.Dziękuję bardzo za pomoc w identyfikacji, mam ładny kawałek skorupki do tego ;)Znalezione w totalnym śmietniku gdzie nikt nie szuka bo można dostać szału. Dawne okopy zasypywane przez lata śmieciami przez okoliczną ludność.
vis1939 Napisano 25 Lipiec 2017 Napisano 25 Lipiec 2017 Zapis w regulaminie dotyczy elementów amunicji które są sprawne/nielegalne.Mimo to nawet jak ktoś wrzuci coś takiego z niewiedzy, to i tak lepiej niż by nie spytał i zaczął gmerać przy czymś co urwało by mu paluchy.Twój jest zużyty więc nie ma problemu.Wrzuć zdjęcia tych odłamków, będzie można by coś powiedzieć o tym w co był wkręcony.
roonin Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Napisano 25 Lipiec 2017 Mam ale póki co niewiele widać bo jeszcze nie czyszczone, to dzisiejszy wykopek.
vis1939 Napisano 25 Lipiec 2017 Napisano 25 Lipiec 2017 http://www.lexpev.nl/grenades/europe/france/f1fuzes.html
roonin Napisano 25 Lipiec 2017 Autor Napisano 25 Lipiec 2017 Dziękuję bardzo za pomoc i poświęcony czas :)
Pytanie
roonin
Witam szanowne grono, mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Ktoś pomoże w identyfikacji?
Podejrzewam resztki zapalnika bo wokół leżało sporo fragmentów skorupy.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.