finucha Napisano 5 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2017 witamWstepnie zabezpieczona przed szkodnikami.Czym ja potraktować zeby nabrała zycia blasku bo teraz taka szarawa.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 5 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2017 jak dobrze doczyścić zamki .jest na nich farby troche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 5 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2017 cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 5 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2017 a jak doczyśicć ta część?ręcznie skrobać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 5 Czerwiec 2017 Share Napisano 5 Czerwiec 2017 http://odkrywca.pl/drewniana-skrzynka-wrzesniowa-jak-zakonserwowac-,752188.html#752188 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 6 Czerwiec 2017 Share Napisano 6 Czerwiec 2017 Kolego finucha ja metalowe okucia od skrzyń drewnianych wykręcam. WD-40 i nie było problemów z odkręcaniem, trzeba jedynie rowki dobrze wyskrobać. Metalowa okucia natomiast wstępnie czyściłem metalową szczotką drucianą później wrzucałem całe do fosolu na kilka dni, farby na nich już nie było. Później płukałem je w wodzie i dokładnie myłem, wygotowałem i mechanicznie bardzo dokładnie doczyściłem. Żeby przywrócić im choć trochę kolor malowałem taniną, po wyschnięciu na to paraloid i trzyma się ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.