Spirek Napisano 7 Maj 2017 Autor Share Napisano 7 Maj 2017 Witam! Ostatnio nabyłem szwajcarski mundur z myślą przerobienia go na niemiecki m36 ( tak wiem nie da się ale może być choć trochę podobny) Najbardziej martwi mnie kolor kołnierza i krótkie pagony a także doczepienie haków mundurowych. Jeśli chodzi o kołnierz to myślałem nad obszyciu go materiałem z polskiego berety ale wolałbym jakąś mniej inwazyjną metodę dla beretu.Kieszenie nie są problemem bo ich przerobienie jest dość proste. Chciałbym również spytać o przyszywanie oznaczeń stopni. Jak to zrobić żeby szwy były mało widoczne ? Jeśli ktoś ma taki mundur lub wiedzę istotną w tej sprawie to proszę mi poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbis97 Napisano 7 Maj 2017 Share Napisano 7 Maj 2017 Siemka, co do przeróbki da się go upodobnić , ale raczej polecał bym zakup prawidłowej repliki bluzy M36 (np. Struma) Jeżeli chciałbyś jednak przerabiać, to może wybrałbyś zamiast beretu, np. jakiś materiał sukienny np marynarki( z lumpeksu) i wykorzystać materiał.Naszywki najlepiej przyszyj nitką zbliżona do koloru naszywek.Jednak jak pisałem,polecam ci zakup dobrej repliki,niż przerabianie szwajcara" Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirek Napisano 8 Maj 2017 Autor Share Napisano 8 Maj 2017 Rozumiem, po prostu myślałem nad tym jak zrobić to niskim kosztem .Bluza jak dla mnie była po prostu tania a póki co nawet nie miała służyć do pełnoprawnej rekonstrukcji.Czasem na zwykłe imprezy okolicznościowe potrzebowałem czegoś takiego.Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 8 Maj 2017 Share Napisano 8 Maj 2017 1 myślałem że troll, bo takiego tematu dawno już nie było... 2 Nie warto, ktoś kiedyś obliczał, że dobra przeróbka to jakieś 150 zł, wspomniany sturm, gavin itp z tej półki cenowej to nowy kosztuje mniej niż 400 zł a używka 200-250 zł 3 Jak ładnie byś go nie przerobił to i tak będzie dziwadło, na wszelakich imprezach będziesz wyglądać po prostu głupio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 9 Maj 2017 Share Napisano 9 Maj 2017 O ile by ktoś cię wpuścił w takim fajansie na imprę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 9 Maj 2017 Share Napisano 9 Maj 2017 Temat wart dyskusji...jakies kilkanasice lat temu.Szkoda zachodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.