Skocz do zawartości

Mundur szwajcarski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ostatnio nabyłem szwajcarski mundur z myślą przerobienia go na niemiecki m36 ( tak wiem nie da się ale może być choć trochę podobny) Najbardziej martwi mnie kolor kołnierza i krótkie pagony a także doczepienie haków mundurowych. Jeśli chodzi o kołnierz to myślałem nad obszyciu go materiałem z polskiego berety ale wolałbym jakąś mniej inwazyjną metodę dla beretu.Kieszenie nie są problemem bo ich przerobienie jest dość proste. Chciałbym również spytać o przyszywanie oznaczeń stopni. Jak to zrobić żeby szwy były mało widoczne ? Jeśli ktoś ma taki mundur lub wiedzę istotną w tej sprawie to proszę mi poradzić.

Siemka, co do przeróbki da się go upodobnić , ale raczej polecał bym zakup prawidłowej repliki bluzy M36 (np. Struma)
Jeżeli chciałbyś jednak przerabiać, to może wybrałbyś zamiast beretu, np. jakiś materiał sukienny np marynarki( z lumpeksu) i wykorzystać materiał.
Naszywki najlepiej przyszyj nitką zbliżona do koloru naszywek.

Jednak jak pisałem,polecam ci zakup dobrej repliki,niż przerabianie szwajcara"

Pozdro.

Rozumiem, po prostu myślałem nad tym jak zrobić to niskim kosztem .Bluza jak dla mnie była po prostu tania a póki co nawet nie miała służyć do pełnoprawnej rekonstrukcji.Czasem na zwykłe imprezy okolicznościowe potrzebowałem czegoś takiego.Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. :)

1 myślałem że troll, bo takiego tematu dawno już nie było...

2 Nie warto, ktoś kiedyś obliczał, że dobra przeróbka to jakieś 150 zł, wspomniany sturm, gavin itp z tej półki cenowej to nowy kosztuje mniej niż 400 zł a używka 200-250 zł

3 Jak ładnie byś go nie przerobił to i tak będzie dziwadło, na wszelakich imprezach będziesz wyglądać po prostu głupio.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie