sqr Napisano 7 Maj 2017 Autor Share Napisano 7 Maj 2017 Witam! Jest ktoś w stanie rozpoznać od jakiej odznaki jest ta nakrętka?Średnica 21-22 mm. Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 7 Maj 2017 Autor Share Napisano 7 Maj 2017 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 18 Maj 2017 Autor Share Napisano 18 Maj 2017 ... może jednak, ktoś, coś ... ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 29 Czerwiec 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2017 ... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 1 Lipiec 2017 Share Napisano 1 Lipiec 2017 Brak sygnatur więc nie ma możliwość identyfikacji odznaki chyba ze ją odszukasz skoro nakrętka odpadła ze sztyftem odznaka nie leży daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 2 Lipiec 2017 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2017 Myślałem, że ktoś po samym wzorze do czegoś dopasuje, bo szczerze mówiąc, to nie wiem, czy mam sie napalac, czy to nie jakiś cywil ... A miejscówka jeszcze zielona. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Lipiec 2017 Share Napisano 2 Lipiec 2017 ze dwie takie trafiłem w miejscu gdie wychodziło sporo orzełkówDo gwintu z wrześniowego z tego terenu mi pasuje ta nakrętka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Lipiec 2017 Share Napisano 2 Lipiec 2017 Nakrętki odznak z okresu międzywojennego były prawie zawsze sygnowane nazwą zakładu grawerskiego ta faktycznie może pochodzić od orzełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Lipiec 2017 Share Napisano 2 Lipiec 2017 Kaleki Wrzesniowe i nakretki z tego samego miejsca.Ogolnie na terenie 100x200 niemal same kaleki wychodzily,guziki itpNa tym terenie stalo tez lwp w latach 40.Byc moze wrzesniowe wyrzucali/niszczyli przy wymianie na orly.52Ciezko stwierdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 2 Lipiec 2017 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2017 Dziękuję Panowie za wypowiedzi! W okolicy wyskoczył orzełek wielkopolski i orzełek Boże Zbaw Polskę" i masa I WW, ale II WW to bida, ale sprawdzę, czy czasem wz. 19 tam nie zalega... Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.