sqr Napisano 7 Maj 2017 Autor Napisano 7 Maj 2017 Witam! Jest ktoś w stanie rozpoznać od jakiej odznaki jest ta nakrętka?Średnica 21-22 mm. Z góry dzięki!
abcd Napisano 1 Lipiec 2017 Napisano 1 Lipiec 2017 Brak sygnatur więc nie ma możliwość identyfikacji odznaki chyba ze ją odszukasz skoro nakrętka odpadła ze sztyftem odznaka nie leży daleko.
sqr Napisano 2 Lipiec 2017 Autor Napisano 2 Lipiec 2017 Myślałem, że ktoś po samym wzorze do czegoś dopasuje, bo szczerze mówiąc, to nie wiem, czy mam sie napalac, czy to nie jakiś cywil ... A miejscówka jeszcze zielona. :)
Hebda Napisano 2 Lipiec 2017 Napisano 2 Lipiec 2017 ze dwie takie trafiłem w miejscu gdie wychodziło sporo orzełkówDo gwintu z wrześniowego z tego terenu mi pasuje ta nakrętka
abcd Napisano 2 Lipiec 2017 Napisano 2 Lipiec 2017 Nakrętki odznak z okresu międzywojennego były prawie zawsze sygnowane nazwą zakładu grawerskiego ta faktycznie może pochodzić od orzełka.
Hebda Napisano 2 Lipiec 2017 Napisano 2 Lipiec 2017 Kaleki Wrzesniowe i nakretki z tego samego miejsca.Ogolnie na terenie 100x200 niemal same kaleki wychodzily,guziki itpNa tym terenie stalo tez lwp w latach 40.Byc moze wrzesniowe wyrzucali/niszczyli przy wymianie na orly.52Ciezko stwierdzic.
sqr Napisano 2 Lipiec 2017 Autor Napisano 2 Lipiec 2017 Dziękuję Panowie za wypowiedzi! W okolicy wyskoczył orzełek wielkopolski i orzełek Boże Zbaw Polskę" i masa I WW, ale II WW to bida, ale sprawdzę, czy czasem wz. 19 tam nie zalega... Dzięki !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.