Skocz do zawartości
  • 0

blaszka miedziana z 3 dziurami

armando86

Pytanie

Napisano

Witam. Jak w temacie wpadło mi coś takiego zastanawia mnie zwłaszcza kształt no i te 3 dziurki, prawdopodobnie blaszka miedziana ok 2mm grubości, góra falista, podstawa lekko łukowata dł 4,8 cm szer. w najszerszym miejscu 3,1-3,2 cm. Może ktoś coś więcej napisze na temat tego przedmiotu? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
wpadł mi wczoraj w miejscu gdzie mojemu znajomemu sygnet z twarzą diabła gładki guzik 21 mm z tyłu г.P jestem na 90 % pewny że to rosyjski wz 1829 wojskowy
Napisano

Witam. Jak w temacie wpadło mi coś takiego zastanawia mnie zwłaszcza kształt no i te 3 dziurki, prawdopodobnie blaszka miedziana ok 2mm grubości, góra falista, podstawa lekko łukowata dł 4,8 cm szer. w najszerszym miejscu 3,1-3,2 cm. Może ktoś coś więcej napisze na temat tego przedmiotu? Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.

Napisano
Może jednak z pickelhauby:
http://www.google.pl/search?q=%C5%82uska+pickelhaube&biw=1920&bih=934&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjjgZqlmMDSAhUJGZoKHdbZCsoQ_AUIBigB#imgrc=roBojzWhul9I8M:
Napisano

Podobne blaszki znajdujemy w miejscu kapitulacji żołnierzy Powstania Listopadowego. Też identyfikujemy to jako część mocowania czapki. Jeszcze wszystkich zabytków na potrzeby WUOZ nie opisaliśmy. A w jakiej części Polski w/w blaszka została znaleziona?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie