michal_39 Napisano 14 Luty 2017 Autor Napisano 14 Luty 2017 Witam posiadam bagnet S84/98 z piłą.Bagnet posiada następujące oznaczenia pułkowe ABT .3.7. Czy ktoś mógłby rozszyfrować ten skrót?
michal_39 Napisano 14 Luty 2017 Autor Napisano 14 Luty 2017 Dokładnie sprawdziłem oznaczenie ABT . 3 . mała 7(połowa wysokości 3 ) po 7 jest kropka dalej już nic nie widzę nawet małego slądu nastepnej litery lub cyfry.Na boku bagnetu brak widocznej daty(Sprobóje tam doczyscic wełna stalową to moze cos wyjdzie).Na pochwie nie widze zadnych sladów oznaczen pułkowych.Na haku 4 nacięcia a po srodku mały symbol klucza?.Na kulce pochwy widoczny mały znak lub litera B.
bert.F Napisano 15 Luty 2017 Napisano 15 Luty 2017 Nie jestem pewien ale wydaje mi się że to będzie Brucken-Train nr3",7 to numer broni.Sprawdz czy pomiędzy literami ABT są kropki,dziwne że B i T są mniejsze od A
michal_39 Napisano 15 Luty 2017 Autor Napisano 15 Luty 2017 Sprawdziłem jeszcze raz litery ABT . Prawdopodobnie po literze B" jest kropka ale słabo widoczna.W takim razie skrót mógł tez wyglądać tak AB.T.3.7.
Pytanie
michal_39
Witam posiadam bagnet S84/98 z piłą.Bagnet posiada następujące oznaczenia pułkowe ABT .3.7. Czy ktoś mógłby rozszyfrować ten skrót?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.