Skocz do zawartości

20 groszy spółdzielnia żołnierska

fixes6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Szanownych Kolegów.
Prośbę kieruje do osób które mają pojęcie oraz katalog monet polskich spółdzielni wojskowych 1925-1939.
Szukając w internecie na wszelkich aukcjach oraz katalogach
natrafiałem tylko na egzemplarze z otworem, poza szkicem z katalogmonet.pl
Może ktoś jest w stanie oszacować rzadkość oraz cenę żetonu bez otworu na priv(z wszelkimi zdjęciami).

P.S. Uprzedzając pytania o zdjęcia, celowo nie zamieszczam...
bo wiem, że zaraz znajdzie się piśiąt różnych niepotrzebnych postów.
Napisano
Niestety ceny Ci nie podam. Na tym forum nie ma miejsca na pytania ile to warte , podaj cene itp. Jeśli masz jakieś pytania o żetony spółdzielni żołnierskich to pomoże Ci fachowiec , użytkownik ,, pienwoj,, z allegro. On w tych tematach siedzi od lat pozdrawiam
Napisano
Dlatego na tym forum nie pytam o cenę i nie daję zdjęć, tylko o osoby które mogłyby mi pomóc.
Dzięki Kuba, spróbuję odszukać tego użytkownika.
Pozdrawiam
Napisano
fixes6 napisał ,,Może ktoś jest w stanie oszacować rzadkość oraz cenę żetonu...'' następnie piszę ,,Dlatego na tym forum nie pytam o cenę... '' Twoje słowa niestety zaprzeczają sobie. A tak na marginesie to podał byś chociaż z jakiej spółdzielni pochodzi te 20 gr??? Ponieważ spółdzielni było wiele i stopnie rzadkości są inne. Pozdrawiam i na przyszłość pamiętaj o zasadach na forum.
Napisano
do kuba269: Wyraźnie napisałem, że na priv., ale ok lepiej dobierać trzeba słowa. Spółdzielnia Pleszew 70p. piechoty.
do reszty: no comment.
Napisano
W ostatnim katalogu M.Bartoszewickiego z 2006r. cynkowe 20 groszy 70 PP ma stopień R7b ,III stan 260 zł ,IV stan 130 zł to katalog z przed ponad 10 lat i cena mogła się zmienić zarówno na + jaki - , w przypadku żetonów spółdzielni wojskowych wystarczy że ktoś odnajdzie i puści na rynek kilka egzemplarzy i ceny lecą na łeb i szyję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie