bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Po pierwsze to mało kto takie rzeczy widuje. I żeby się przyglądać... Sądzisz, że KZ ma taki dar do datowania gnatów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koss Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 Zacznijmy od początku.Rozkopano stary kurhan w poszukiwaniu skarbów. Jeszcze raz apeluję do poszukiwaczy - przeszukiwaczy" by zastanowili się przez chwilę co robią.Piszecie o policji, prokuraturze, o badaniu szczątków sprzed setek lat. A ja jestem ciekawa czy wszyscy chodzący po polach ze sprzętem" mająa na to pozwolenia. Bo chyba powinni. Jeśli się mylę proszę mnie wyprowadzić z błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koss Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 Oj, Wiarkocza jak 26-ciolatki nie odróżnisz od prawie pięćdziesiątki to może trzeba do lekarza (-; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Jesteś z archeo?Część pewnie nie ma, a chodzi. I co z tego? Ludzie na przystankach palą tytoń, a niby nie można. Trawę tez wszyscy jarają, a zakazana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herzog Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 No dobrze ale dlaczego Pani apeluje do Panów. Czy po rozmiarze doła da się ustalić płeć? Był tu taki jeden co datował grodziska po krzakach porastających wały i może się wypowie.A to ludzie bez wykrywaczy nie mogli szukać skarbów? Piramidy czesali najpierw z detektorami? Głos na puszczy.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 W sumie tak. Chamy na wsiach rozkopywali kirkuty w poszukiwaniu złota bez wykrywaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba269 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Droga Pani na chodzenie z wykrywaczem nie trzeba mieć żadnego pozwolenia. Myli się Pani. Chyba że ktoś włazi na stanowiska archeologiczne , rozkopuje mogiły itp. Ja już od 15 lat szukam pierścionka co zgubiłem i jeszcze go nie znalazłem i pewnie do końca swych dni będę go szukał.pozdrawiam..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herzog Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 wirakocza..z tego co piszesz to masz pewnie MD bo tylko z nim się chodzi na monety spod dywanu...głębiej nie sięga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koss Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 Dlaczego do Panów ? Bo nie zdarzyło mi się widzieć kobiety - poszukiwacza. Pewnie są, ale w nieznacznym odsetku.Z tymi od kurhanu (panami) rozmawiałam wcześniej, przed ich akcją". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 To teraz na policję rysopisy podac i będzie sukces Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Albo numery rejestracyjne chociaż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Czyli rysopisy znane, zgłaszamy na policję i oni niech się tym zajmą. Niepotrzebnie zamieszczać posty na portalach. Jest takich trochę w necie i ciekawe czy na innych też pisane jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koss Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 O pozwolenia zapytałam dlatego, że wszystko ma być przecież zgodne z prawem. Skoro policja, prokuratura i cała rzesza biegłych powinna w sprawę się zaangażować, to i poszukiwacze powinni być bez skazy.Szczerze mówiąc myślę, że takie pozwolenie też do czegoś zobowiązuje. Do uczciwości chociażby.Wszyscy zgodzicie się ze mną, że rozkopanie kurhanu-grobu jest (delikatnie mówiąc) naganne i trzeba to potępić.Ot i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Jest naganne, a do tego jest przestępstwem. Ty za to wiesz o przestępstwie i nie powiadomiłaś organów ścigania. Radzę udać się na najbliższy miejscu zdarzenia komisariat i zgłosić zawiadomienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Po jajach...Ale z drugiej strony ci co rozkopali gdyby pozwolenia mieli to nie robili by tego w ten sposób a ich namierzenie także by nie było trudne. Pierwsze co trzeba było zrobić po ujawnieniu czynu to wezwać także policję, podać rysopisy i wszystko co mogło się przyczynić do ujęcia tych kołków. Ot i tyle. KZ zrobił by swoje, notatki, dokumentacja fotograficzna a policja swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Dziwne że konserwa nie powiadomił kogo trzeba,.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koss Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 Piszecie, że niepotrzebne zamieszanie w necie. A moim zdaniem potrzebne. Jeśli ktoś robi źle, to dlaczego o tym nie powiedzieć. Bo nie wypada, bo to tylko wyjątki.Napisałam, że ktoś rozkopał kurhan. I chyba atakujecie mnie za to, że poczuliście się dotknięci. Panowie nie twierdzę, że wszyscy rozkopujecie mogiły. Ale przyznacie, że są tacy, którzy to robią i do nich napisałam swój apel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Ta, a oni przeczytają, przejmą się, nie prześpią nocy ze zgryzoty i pewnie przestaną te mogiły rozkopywać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koss Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 Kto to konserwa"? Jeśli konserwator to może powiadomił. Nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Pomysł z prasą dobry. Nie wiadomo przecież czy tamci neta używają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Wątków o rozkopywaniu mogił i nie tylko jest setki na wszystkich forach. Zawsze znajdzie się promil tego ścierwa ale tylko o nich się właśnie słyszy. Jak policja złapie, jak prasówka będzie, jak w tv pokażą. Ale o akcjach archeo z poszukiwaczami cisza. Bo polityka ważniejsza i pani sprzedająca ogórki na rogu co to ją straż miejska spisała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koss Napisano 7 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2017 Sądzę, że czytają szybciej to forum niż prasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Znaczy się że wspólnie mogiły rozkopujo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonicsquad Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 a czemu nie np Włu czy Posz...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 7 Styczeń 2017 Share Napisano 7 Styczeń 2017 Wiadomo, że na O" najwięksi zwyrole ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.