jazlowiak Napisano 4 Kwiecień 2004 Autor Napisano 4 Kwiecień 2004 No zapraszam na krótki filmik - zapowiedź Bzury 2004:-)http://www.guardia-film.org/gdzie_bylismy.htm#18-19%20września%202004Trzeba już chyba ostrzyć bagnety, pakować plecaki i czekać na wici. Nadchodzi czas bitwy.
mp Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 tak ,super...pojechałbym ale czy mnie stara pusci...
kloki Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Fajna zapowiedź :) Świetnie to wyszło. A mam pytanie do sekcji niemieckiej. Czy używacie w rekonstrukcji przeróbek szwajcarskich? czy trzeba nabyć sobie mundur z np. Hero Collection? Wiem, ze większość z was ma wlasnie repliki tej firmy, ale czy są dopuszczalne szwajcary?
mongo Napisano 4 Kwiecień 2004 Napisano 4 Kwiecień 2004 Używamy głównie herowskich mundurów bo mają sukno w dobrym Feldgrau. Co do przeróbek szwajcara to raczej unikamy ale nie mówimy nie, jeżeli zechcesz się przyłączyć na imprezę. Zapraszamy.
gumbas Napisano 5 Kwiecień 2004 Napisano 5 Kwiecień 2004 Ja bym się pisał na Bzurę, ale czy można wypożyczyć mundur na miejscu i ile to by kosztowało.
jazlowiak Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 Projekt plakatu i strony bitwywww.bzura2004.prv.pl
bjar_1 Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Fajny filmik - robi wrażenie... trzeba się w końcu wybrać na tą Bzurę.pzdrbjar_1
Sosab Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Gratuluję! Film zachęca do obejrzenia widowiska na żywo!Niestety....co roku o tej samej porze we wrześniu mamy reenactment week w ABWO w Holandii!Pozostaje nam tylko oglądać relacje na waszej stronie!Jeszcze raz gratuluje profesjonalizmu....mozna sie od Was uczyć!PozdrawiamSosab
Mike Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Tak,Bzura zapowiada się imponująco.Niestety,jak wspomniał Sosab,jedziemy w tym roku na niezwykle ważną i uroczystą 60.rocznicę bitwy pod Arnhem i Bzura przejdzie koło nosa (a miało być tak pięknie-kpr.Schrek szykował dla mnie rkm Browning wz.28 :-(((
jazlowiak Napisano 10 Kwiecień 2004 Autor Napisano 10 Kwiecień 2004 Cghciałbym poinformować, że Honorowy Patronat nad Bzura objął były Prezydent Pan Ryszard Kaczorowski.Aha - co do zapisywania się na Bzurę - to wszelkie info proszę kierować do zalewski01@poczta.onet.pl
Mike Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 mp-zdecydowanie to jedno!!!Mimo całej mojej sympatii dla VII POW,to taka gratka,jak 60.rocznica operacji Market-Garden" jest niemożliwa do opuszczenia!Ach,ten wrzesień...Dobrze,że nie odtwarzamy jeszcze np.bitwy pod Wiedniem albo Borodino,bo wtedy w ogóle byłoby zagęszczenie...
mp Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Mike skad wiesz moze kiedys i te bedziemy odtwarzali ;)
jazlowiak Napisano 1 Maj 2004 Autor Napisano 1 Maj 2004 Program wtępny uroczystości związanych z ogólnopolskimi obchodami 65-rocznicy bitwy nad Bzurą. Piątek 17 września 2004 roku- przyjazd i dojście uczestników i zakwaterowanie do godz. 19.00 (niektóre grupy idą pieszo lub jadą konno).- godz. 20.00 - apel rozpoczynający imprezę i odnowienie przysięgi żołnierskiej.Sobota 18 września 2004 rokuSochaczew- godz. 11.00 – uroczyste rozpoczęcie XXXIII Mazowieckiego Rajdu Szlakami Walk nad Bzurą i przemarsz oddziałów na cmentarz wojenny przy ul. 600-lecia.- godz. 12.00 –15.00 – wystawa pojazdów i uzbrojenia na terenie skansenu przy Muzeum Ziemi Sochaczewskiej i Pola Bitwy nad Bzurą, pl. Kościuszki 2 oraz kiermasze.Brochów.- godz. 15.00-19.00 - próba bitwy- godz. 19.00 - spotkanie rekonstruktorów z Weteranami (trwają rozmowy nad zaproszeniem również niemieckich żołnierzy) - godz. 21.00 - Uroczysty capstrzyk przy pomniku poświęconym poległym żołnierzom Armii Poznań i Pomorze w miejscu przeprawy w Witkowicach – modlitwa za poległych wszystkich wyznań służących w Wojsku Polskim w kampanii wrześniowej 1939 roku i uroczyste złożenie wieńców.Niedziela 19 września 2004 rokuBrochów- godz.10.00 – uroczystość oficjalnego powitania Pana Ryszarda Kaczorowskiego – b. Prezydenta Rzeczypospolitej przez władze Gminy Brochów, Powiatu Sochaczewskiego i Miasta Sochaczewa.- godz. 11.00 – defilada pododdziałów przed Panem Prezydentem i zaproszonymi gośćmi.- godz. 12.00 – uroczysta Msza Św. w kościele w Brochowie, w intencji poległych w bitwie nad Bzurą i poświęcenie nowego sztandaru Hufca Ziemi Sochaczewskiej i Pola Bitwy nad Bzurą.- godz. 13.30 – występ Centralnego Zespołu Artystycznego Wojska Polskiego.- godz. 14.30 – uroczystość wręczenia przez Pana Prezydenta nowego sztandaru harcerzom z Hufca ZHP Ziemi Sochaczewskiej im. Żołnierzy II Batalionu 18 p.p.(awers sztandaru to kopia chorągwi 18 pp).- godz. 15.00 – rekonstrukcja walk nad Bzurą we wrześniu 1939 roku.- godz. 16.00 – pokazy dynamiczne pojazdów, grup rekonstrukcyjnych.Od godz. 11.00 w rejonie pola bitwy otwarte zostanie wystawa sprzętu, kiermasze, punkty handlowe etc.
Gość Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Hej,A to jeszcze jakieś 145 dni. Ech, dobrze, że Dobieszowice już za tydzień.Pozdrawiam.
Panzergrenadier Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 będziemy zabijać, podpalać, mordować... (tralalala) :D
mongo Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 To ja mogę gwałcić :)))Pznzergrenadier, na przyszłość bez takich tekstów. Ludzie czytająć to sobie jeszcze pomyślą, że jacyś pomyleńcy jesteśmy itd.
akagi Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 Tak, a potem my będziemy roznosić na bagnetach i siekać szablami.............. I znów dacie dyla......
mongo Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 A dupa tam! Wygramy! Tutaj Wrzesień 39 i zawsze każą nam przegrywać, fuj !!
Gość Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 A propos gwałcenia przypomniało mi się takie hasło, które zobaczyłem na rysunky Andrzeja Mleczki: W zawodzie Wikinga najbardziej cenię sobie gwałcenie".
Panzergrenadier Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 hehehe mleczko rulez :) A ty mongo zwyrolu tylko o jednym :) a ja poprostu pomyślałem o zwykłym żołnierskim rzemiośle :)
Panzergrenadier Napisano 2 Maj 2004 Napisano 2 Maj 2004 parafrazując twoje słowa: Mongo, na przyszłość bez takich tekstów. Ludzie czytająć to sobie jeszcze pomyślą, że jacyś maniacy seksualni jesteśmy itd. :)))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.