sqr Napisano 30 Grudzień 2016 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2016 Witam, Poszukuję informacji na temat w/w monety, a mianowicie chodzi mi o wariant stempla gdzie w legendzie otokowej w słowie IOAN jest błąd i N jest odwrócone IOAИ. Jeśli ktoś posiada info (linki do stron,katalogów)o takiej monetce, to będę wdzięczny za podzielenie się wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 3 Styczeń 2017 Share Napisano 3 Styczeń 2017 znalazłem coś takiego może się przyda...http://www.mzp.muzeum.szczecin.pl/images/pdf/ns/arch/2009/28.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2017 hmmm... dzięki, ale jak to się ma do mojej prośby ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 3 Styczeń 2017 Share Napisano 3 Styczeń 2017 no jak róża do kożucha...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 3 Styczeń 2017 Share Napisano 3 Styczeń 2017 Czołem, właśnie odebrałem nowy katalog boratynek C. Wolskiego, prześlij fotki to w wolnej chwili dokładniej poszukam. Jakieś R3 mi mignęło przy tej odmianie napisu, ale wariantów i kombinacji jest tam masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2017 na obecną chwilę mam tylko takie foto... nie wcześniej niż jutro pojawi się możliwość zrobienia lepszych fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2017 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 3 Styczeń 2017 Share Napisano 3 Styczeń 2017 Jest taka odmiana, jedna odmiana awersu z dużą głową i TLB pod portretem, dwie odmiany rewersu z tym napisem, tu będzie chyba chudszy" orzeł. Obie odmiany mają R3, dość rzadki jak na Ujazdów z 1660r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janvandahl Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 Kolega sigis3 ma rację. Obie odmiany z odwróconym N w IOAИ mają w katalogu Wolskiego R3 i znajdują się na stronie 188.Jeśli kolego sqr masz do niego dostęp to sobie zerknij.Jeżeli zaś nie, załączam zdjęcie tychże omawianych monet (myślę że autor nie będzie miał mi za złe). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janvandahl Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 Moje egzemplarze z kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janvandahl Napisano 8 Styczeń 2017 Share Napisano 8 Styczeń 2017 I rewersy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 9 Styczeń 2017 Share Napisano 9 Styczeń 2017 Proponuje sobie zakupic katalog Pana Cezarego Wolskiego ma on niski naklad 500 sztuk a jest bardzo szczegółowy polecam osoba co zbierają boratynki powinny go posiadać ;) a nakład pewnie się niedługo wyczerpie;) pozycja zacna godna polecenia pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.