IGOR2000 Posted November 2, 2016 Author Share Posted November 2, 2016 witam. czy taki defekt zdaża się często? dziękuję i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IGOR2000 Posted November 2, 2016 Author Share Posted November 2, 2016 zd.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekpokor Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Czy często to trzeba by popytać w mennicy,jak sądzę maszyny mają precyzyjne i chyba nie są nastawieni na produkcję złomu więc powinni unikać niedorubek.Poprostu ta monetka przeleciała" jakoś przez kontrolę końcową produktu, trafiła do obiegu i pewnie prędzej czy później byłaby z niego wyeliminowana.Myślę,że nominał odpowiada wartości destruktu.PZDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
sidzok Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 Co do wartości, to na pewno nie jest to 10gr tylko parę złotych więcej. Są tacy co takie destrukty zbierają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyfus Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 a ja z innej beczki: czy Panowie potrafią czytać ze zrozumieniem?chyba pytanie IGOR2000 jest dość precyzyjne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
armando86 Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Do autora postu to jest rzadki defekt,a raczej destrukt.Ja osobiście pierwszy raz widzę taką monetkę.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuki Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Tyfus ale odpowiedź może być w rozszerzonej wersji tego regulamin nie zabrania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.