IGOR2000 Napisano 2 Listopad 2016 Autor Napisano 2 Listopad 2016 witam. czy taki defekt zdaża się często? dziękuję i pozdrawiam.
jarekpokor Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 Czy często to trzeba by popytać w mennicy,jak sądzę maszyny mają precyzyjne i chyba nie są nastawieni na produkcję złomu więc powinni unikać niedorubek.Poprostu ta monetka przeleciała" jakoś przez kontrolę końcową produktu, trafiła do obiegu i pewnie prędzej czy później byłaby z niego wyeliminowana.Myślę,że nominał odpowiada wartości destruktu.PZDR
sidzok Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 Co do wartości, to na pewno nie jest to 10gr tylko parę złotych więcej. Są tacy co takie destrukty zbierają.
tyfus Napisano 3 Listopad 2016 Napisano 3 Listopad 2016 a ja z innej beczki: czy Panowie potrafią czytać ze zrozumieniem?chyba pytanie IGOR2000 jest dość precyzyjne...
armando86 Napisano 4 Listopad 2016 Napisano 4 Listopad 2016 Do autora postu to jest rzadki defekt,a raczej destrukt.Ja osobiście pierwszy raz widzę taką monetkę.pozdrawiam
zuki Napisano 4 Listopad 2016 Napisano 4 Listopad 2016 Tyfus ale odpowiedź może być w rozszerzonej wersji tego regulamin nie zabrania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.