armando86 Napisano 21 Październik 2016 Autor Share Napisano 21 Październik 2016 Witam. Jak w temacie wpadła mi boratynka a dokładnie szeląg koronny z 1661 roku. Mam pytanie czy to jest fals z epoki czy oryginał. W ciągu 2 miesięcy wpadło mi ponad setka boratynek ale w tak ładnym stanie i bez przesunięć stempla ta jest jedyna. Pewnie i tak jest to fals ale i taki cieszy w realu dużo lepiej wygląda niż na załączonych fotkach:) Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 21 Październik 2016 Autor Share Napisano 21 Październik 2016 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 21 Październik 2016 Share Napisano 21 Październik 2016 Nie jest to fals, to autentyk :) najprawdziwsza Boratynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armando86 Napisano 21 Październik 2016 Autor Share Napisano 21 Październik 2016 poważnie? jak to rozpoznać? a stan monetki sqr jak oceniasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrV Napisano 21 Październik 2016 Share Napisano 21 Październik 2016 Równomierna patyna, brak grynszpanu, rysunek nieco starty, ale nadal bardzo wyraźny. Jak dla mnie lokuje się lepszym niż przeciętny stanie zachowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManyFace Napisano 21 Październik 2016 Share Napisano 21 Październik 2016 Całkiem ładna boratynka. Według mnie najważniejsza jest grubość i rysunek, który może być, i najczęściej jest nierówno wybity. Średnica nie zawsze pomoże. Z czasem zaczniesz rozróżniać czy na monecie widnieje rysunek zbliżony do oryginalnego stempla czy raczej bazgroł do niczego nie podobny =) Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.