kribmw Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.
kribmw Posted September 9, 2016 Author Posted September 9, 2016 Tak to inwestycja w mieście a dokładnie w trójmieście.Dodam jeszcze że jak już pisałem archeolodzy sprawdzali teren ale przed dalszymi wykopami które wynikły z powodu wybijającej wody czyli wontek ze studnią może być całkiem możliwy.Mam jeszcze pytanie czy dało by się dokładniej sprecyzować pochodzenie tego dzbana.
kribmw Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.
kribmw Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Widok spodu dzbana.Dodam że wraz z dzbanem koparka wyciągnęła resztki drewnianych pali.
kribmw Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Podał bym więcej szczegółów ale wole nie zaszkodzić pewnej firmie która wykonuje inwestycje w tym miejscu.Kolega który pracuje przy tej budowie mówił też że razem z dzbanem było dużo kości i rogów zwierzęcych.
kribmw Posted September 8, 2016 Author Posted September 8, 2016 Służby archeo już tam były ale nic nie znalazły bo pierwotnie wykop był znacznie płytszy teraz już nic tam nie znajdą bo z tego co mówił kolega została tam zalana zbrojona płyta.Dodam tylko żeby nie było nieporozumień ja nie posiadam tego przedmiotu kolega zrobił foto i z ciekawości dałem do identyfikacji.
Bartek102 Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 Mogła to być stara studnia z drewniana cembrowiną . A dzban wpadł do środka w trakcie pobierania wody.
Question
kribmw
Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.