Skocz do zawartości
  • 0

Stary dzban

kribmw

Pytanie

Napisano

Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak to inwestycja w mieście a dokładnie w trójmieście.Dodam jeszcze że jak już pisałem archeolodzy sprawdzali teren ale przed dalszymi wykopami które wynikły z powodu wybijającej wody czyli wontek ze studnią może być całkiem możliwy.Mam jeszcze pytanie czy dało by się dokładniej sprecyzować pochodzenie tego dzbana.
Napisano

Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.

Napisano
Podał bym więcej szczegółów ale wole nie zaszkodzić pewnej firmie która wykonuje inwestycje w tym miejscu.Kolega który pracuje przy tej budowie mówił też że razem z dzbanem było dużo kości i rogów zwierzęcych.
Napisano
Służby archeo już tam były ale nic nie znalazły bo pierwotnie wykop był znacznie płytszy teraz już nic tam nie znajdą bo z tego co mówił kolega została tam zalana zbrojona płyta.Dodam tylko żeby nie było nieporozumień ja nie posiadam tego przedmiotu kolega zrobił foto i z ciekawości dałem do identyfikacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie