kribmw Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.
kribmw Napisano 9 Wrzesień 2016 Autor Napisano 9 Wrzesień 2016 Tak to inwestycja w mieście a dokładnie w trójmieście.Dodam jeszcze że jak już pisałem archeolodzy sprawdzali teren ale przed dalszymi wykopami które wynikły z powodu wybijającej wody czyli wontek ze studnią może być całkiem możliwy.Mam jeszcze pytanie czy dało by się dokładniej sprecyzować pochodzenie tego dzbana.
kribmw Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.
kribmw Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 Widok spodu dzbana.Dodam że wraz z dzbanem koparka wyciągnęła resztki drewnianych pali.
kribmw Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 Podał bym więcej szczegółów ale wole nie zaszkodzić pewnej firmie która wykonuje inwestycje w tym miejscu.Kolega który pracuje przy tej budowie mówił też że razem z dzbanem było dużo kości i rogów zwierzęcych.
kribmw Napisano 8 Wrzesień 2016 Autor Napisano 8 Wrzesień 2016 Służby archeo już tam były ale nic nie znalazły bo pierwotnie wykop był znacznie płytszy teraz już nic tam nie znajdą bo z tego co mówił kolega została tam zalana zbrojona płyta.Dodam tylko żeby nie było nieporozumień ja nie posiadam tego przedmiotu kolega zrobił foto i z ciekawości dałem do identyfikacji.
Bartek102 Napisano 9 Wrzesień 2016 Napisano 9 Wrzesień 2016 Mogła to być stara studnia z drewniana cembrowiną . A dzban wpadł do środka w trakcie pobierania wody.
Pytanie
kribmw
Witam znaleziony na znacznej głębokości około 7 metrach w wykopie przygotowanym pod nową inwestycje.Miejsce znalezienia wskazywało by na jakieś stare grodzisko.Proszę o pomoc w wydatowaniu.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.